Ministerul Sanatatii: se transmite Coronavirus prin sistemele de ventilatie ?

Ministerul Sanatatii transmite Coronavirus sisteme ventilatie

Ministerul Sanatatii explica astazi o alta mare intrebare pe care o au unii dintre romanii care vor sa fie cat mai bine informati in legatura cu modurile prin care se poate transmite Coronavirus, ei intrebandu-se daca virusul poate fi transmis prin sistemele de ventilatie.

Ministerul Sanatatii spune ca nu exista deocamdata dovezi stiintifice care sa confirme ca exista riscuri cu privire la transmiterea acestui virus prin sistemele de aer conditionat, sau de ventilatie, deci ar trebui sa stam linistiti din acest punct de vedere.

“Transmiterea aeriană a coronavirusului nu a fost documentată, cu excepția manevrelor specifice care pot genera aerosoli (cum ar fi intubația sau bronhoscopia) și care au loc în instituții sanitare. Acest aspect este consemnat și de Organizația Mondială a Sănătății.

Teoretic, există riscul transmiterii prin sistemul de aer condiționat al unui spital, dacă se efectuează proceduri care generează aerosoli în încăperi fără presiune negativă, ventilate cu sisteme de aer condiționat care comunică și cu alte încăperi.

În afara mediului spitalicesc de acest tip, nu există riscuri legate de transmiterea coronavirusului prin sisteme de ventilație sau de aer condiționat.”

Transmiterea aeriană a coronavirusului nu a fost documentată, cu excepția manevrelor specifice care pot genera aerosoli…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Vineri, 27 martie 2020