Huawei: SURPRIZA Totala, Decizia Companiei care ne Uimeste

Huawei surprinde pe toata lumea cu o decizie care ne arata ca telefoanele nu mai sunt privite ca singurele produse de viitor, ce face acum compania.

Huawei automobile

Huawei merge in momentul de fata dincolo de telefoane si asta pentru ca piata este in plin picaj din cauza pandemiei de Coronavirus, astfel ca acum se concentreaza mai serios si pe alte proiecte. Unul dintre acestea are in centru masinile inteligente, compania chinezeasca investind foarte mult in tehnologii menite sa ghideze automat masini inteligente pe drumurile de pe glob, Huawei facand de ceva vreme investitii in aceste tehnologii, doar ca acum le cam accelereaza.

Huawei si-a impus un obiectiv din a deveni unul dintre principalii furnizori de solutii pentru masini autonome pana in 2025, incercand sa concureze atat cu marile companii americane, cat si cu cele din China. Huawei a prezentat deja in cateva randuri solutiile sale de ghidare autonoma pentru masini, ele dovedindu-se a fi surprinzator de bune, insa compania vrea sa mearga mai departe de atat, si face investitii sustinute in aceste tehnologii.

Huawei: SURPRIZA Totala, Decizia Companiei care ne Uimeste

Huawei le-a cerut deja partenerilor care-i furnizeaza componente pentru aceste sisteme sa se pregateasca pentru multe teste facute facute in lumea reala, antrenarea inteligentei artificiale din ele fiind esentiala. Huawei are o divizie speciala pentru a dezvolta sisteme de ghidare autonoma pentru automobile, iar in 2020 a devenit mult mai agresiva in ceea ce priveste transformarea prototipurilor in produse care sa poata fi folosite in masini reale.

“Huawei Technologies plănuiește o acțiune importantă către conducerea autonomă, întrucât grupul chinez crește competiția cu țările interne și Statele Unite. Atitudinea Huawei față de conducere autonomă a devenit foarte agresivă. Huawei ni s-a solicitat să pregătim o mulțime de teste [în acest an], chiar dacă industria este sub amenințări coronavirus.”

Huawei se concentreaza mai mult pe masni autonome acum pentru ca de aici pot veni venituri foarte mari in viitor, iar guvernul chinez vrea sa fie un lider in industrie in urmatorii ani. Huawei are capacitatea necesara pentru a dezvolta sisteme avansate de ghidare autonoma pentru automobile, si va face acest lucru, insa ar fi bine ca marii producatori sa nu se bazeze pe software-ul lor care nu poate fi considerat sigur pentru folosire in automobile.

Huawei vrea sa schimbe si internetul, compania chinezeasca aliindu-se cu guvernul chinez si unii operatori locali de telefonie mobila pentru a propune un nou standard care permite si controlarea mai usoara a internetului.