Huawei: Anuntul SURPRINZATOR cu Privire la Noile Telefoane

Huawei a facut astazi un anunt surprinzator cu privire la noile sale telefoane, iata ce vrea compania sa se intample in urmatoarele luni pentru ele.

huawei servicii

Huawei a facut saptamana aceasta un nou anunt surprinzator care ne arata cat de serioase sunt lucrurile in ceea ce priveste situatia in care se afla compania chinezeasca acum. Huawei P40 Pro a fost lansat de catre cei de la Huawei fara aplicatiile si serviciile de la Google, asa cum stiam deja, iar acum compania cere ca Google sa isi aduca aplicatiile in magazinul de aplicatii AppGallery, preinstalat deja in toate telefoanele chinezilor din 2019.

Huawei ar vrea acum ca Google sa isi aduca aplicatiile in AppGallery, asa cum le ofera in App Store, ca si cum n-ar sti ca este vorba despre doua lucruri complet diferite, in esenta. Google si-a dus aplicatiile in App Store pentru ca e o platforma complet separata, insa logica includerii aplicatiilor sale in AppGallery nu exista, dar Huawei cere asta pentru ca nu prea mai are alte solutii in ceea ce priveste incercarea de a atrage oamenii catre telefoanele sale.

Huawei: Anuntul SURPRINZATOR cu Privire la Noile Telefoane

Huawei stie foarte bine faptul ca Google nu va include vreodata aplicatiile sale in AppGallery, si asta nu doar pentru ca nua re vreo logica sa o faca, ci si pentru ca sanctiunile lui Donald Trump ii interzic asta. Desigur ca Google nu si-a inclus aplicatiile in vreun alt magazin de aplicatii pentru Android separat de cel al Samsung, iar in cazul celor de la Huawei ar fi putut face o exceptie daca legislatia ameriana nu i-ar fi interzis sa isi duca aplicatiile in acel magazin.

“We hope Google services can be available through our AppGallery, just like how Google services are available through Apple’s App Store.”

Huawei stie foarte bine ca nu isi poate vinde cu succes telefoanele fara aplicatii si servicii Google in ele, exceptie facand China, acolo unde ele oricum sunt blocate, deci nu pot fi folosite. In restul lumii, Huawei are nevoie de Google, si singura solutie pe care a gasit-o pana acum este sa lanseze App Search, o aplicatie care sa permita instalarea de aplicatii din diverse magazine terte, sau de pe website-urile dezvoltatorilor, implicit Google.

Huawei a lansat recent seria de telefoane P40, toate foarte bune, dar cu preturi prea mari avand in vedere ca nu vin cu ceva esential pentru Android, aplicatiile si serviciile celor de la Google.