Huawei: Cum il SFIDEAZA pe Donald Trump cu Noile Telefoane

Huawei reuseste sa il sfideze pe Donald Trump cu noile sale modele de telefoane, iata de ce este ironizat presedintele SUA, si ce vrea sa faca el.

Huawei sufera

Huawei este de mai bine de un an de zile sub imperiul unor sanctiuni foarte severe, la o prima vedere, care ar trebui sa ii afecteze substantial activitatea, insa in realitate lucrurile nu stau chiar asa, iar compania il sfideaza pe Trump. Desi SUA a interzis folosirea de software si hardware in telefoanele Huawei noi care au fost lansate din 2019, in realitate, doar in cazul software-ului se aplica interdictiile, in cazul hardware-ului lucrurile ramanand neschimbate.

Huawei nu poate folosi in telefoanele sale anumite tipuri de software produs de catre companii ameicane, serviciile si aplicatiile Google numarandu-se printre ele, dar poate folosi componentele americanilor. Huawei se foloseste de felul in care e gandita legislatia americana, si cumpara componente dezvoltate de catre companii americane, dar produse in China, eludand astfel sanctiunile lui Trump, si putand sa-si produca efectiv telefoanele si tabletele.

Huawei: Cum il SFIDEAZA pe Donald Trump cu Noile Telefoane

Huawei s-a folosit timp de aproape 1 an de zile de aceasta “portita” legala pe care SUA nu a inchis-o inca, iar asa a reusit sa-si aduca pe piata seria Mate 30, P40, plus alte modele mai ieftine. Acum SUA vrea za inchida aceasta “portita” legala pe care Huawei o exploateaza, iar compania a inceput sa ameninte cu repercusiuni dure venite chiar de la guvernul de la Beijing in cazul in care Donald Trump va semna efectiv o blocare totala a activitatii companiei chinezesti.

Huawei a implementat in P40 multe componente esentiale de la companii americane, iar acest lucru a fost adus intens in discutie de catre presa americana, ceea ce pune mai multa presiune pe Trump. Aceasta presiune ar putea fi in detrimentul celor de la Huawei, care ar putea avea noi sanctiuni impuse impotriva sa tocmai pentru ca Trump este ironizat de presa pentru ca sanctiunile sale sunt inutile, deci tot chinezii sufera in final, impreuna cu noi toti.

Huawei nu va avea prea multe optiuni pentru a inlocui componentele companiilor americane in noile telefoane si tablete pe care va dori sa le lanseze, astfel ca am putea vorbi efectiv de o blocare totala a activitatii sale.