Huawei: Cati Bani PIERDE cu Vanzarea Telefoanelor Mate XS

Huawei a anuntat ca pierde bani cu vanzarea telefoanelor Mate XS, iata cat de mari sunt sumele pe care compania chinezeasca le-a pierdut in ultima luna.

huawei pierderi mate xs

Huawei a confirmat acum ceva timp ca vanzarea telefoanelor pliabile Mate X a generat pierderi pentru companie, si se pare ca nici cu noile Mate XS lucrurile nu merg in directia potrivita pentru ea. Conform unor informatii pe care CEO-ul companiei Huawei le-a dezvaluit pentru presa din China, pana in momentul de fata s-au pierdut intre 60 si 70 de milioane de dolari cu noua serie de telefoane pliabile Mate XS, o suma considerabila, care probabil ca va creste.

Huawei vinde noile Mate XS la pretul de 2500 de euro, insa chiar si asa se pare ca ele nu acopera costurile de dezvoltare si productie, iar pierderile sunt foarte mari pentru chinezi. Pierderile acestea mari au fost inregistrate de catre cei de la Huawei dupa doar o luna de vanzari pentru telefoane, ceea ce ne arata ca e posibil ca pierderile sa fie mult mai mari pe masura ce seria Mate XS va ramane in vanzare pe pietele din China, iar asta nu e tocmai o veste buna.

Huawei: Cati Bani PIERDE cu Vanzarea Telefoanelor Mate XS

Huawei pierde bani intr-o perioada in care ar trebui sa faca foarte multi bani, insa din pacate lucrurile nu prea merg in directia dorita de catre companie, ceea ce vine ca o veste proasta pentru ea. Huawei se asteapta ca profitul sa vina de la aceste modele de telefoane abia dupa ce preturile ecranelor va mai scadea, iar asta pentru ca Samsung face profit cu seria Fold, chiar daca nu prea mare, dar totusi nu pierde zeci de milioane de dolari pe luna, precum chinezii.

“El a mai dezvăluit că telefonul mobil cu ecran pliabil Huawei Mate Xs lansat la începutul acestui an are un preț de 2500 de euro, dar este încă o in pierdere. În prezent, a pierdut 60-70 milioane de dolari americani.”

Huawei surprinde cu decizia de a continua sa sustina aceste pierderi de bani doar pentru a avea Mate XS in magazine, dorinta de a nu ramane in urma in segmentul telefoanelor pliabile contand mai mult decat profitul. Huawei va incerca mai mult ca sigur sa obtina profit cu viitoarele modele de telefoane pliabile, insa nu se stie de cat timp va avea nevoie pentru a acoperi pierderile pe care le va avea de suportat in urmatoarele luni cu telefoanele Mate XS.

Huawei a lansat Mate XS intr-un numar foarte limitat de tari, insa daca le-ar fi vandut in toata lumea, ar fi avut pierderi mult mai mari decat cele de cateva zeci de milioane inregistrate pana acum.