DACIA Duster: VIDEO, Testul 4X4 cu Suzuki Jimny ce SURPRINDE

DACIA Duster trece printr-un test cu Suzuki Jimny care ne arata ce poate sa faca SUV-ul produs in Romania si de ce isi merita toti banii ceruti de companie.

DACIA Duster este cel mai bine vandut SUV din Romania si din multe alte tari europene, iar acest lucru e perfect normal din moment ce are un pret de vanzare foarte bun, si ofera de toate in acesti bani. In clipul video de mai sus vedem totusi un test in care masina celor de la DACIA este pusa fata in fata cu un Suzuki Jimny, o masina dintr-o categorie similara de pret, diferita din multe puncte de vedere, dar totusi potrivita si pentru iesit in afara asfaltului.

DACIA Duster din aceste test este modelul din 2018, in timp ce modelul Suzuki Jimny folosit este cel din 2019, masinile avand caracteristici de motorizare foarte apropiate, din unele puncte de vedere. DACIA Duster are un motor pe benzila de 1.6 litri, cu 116 cai putere si cuplu de 260 Nm, in timp ce Suzuki Jimny are un motor pe benzina de 1.5 litri, cu 100 de cai putere si cuplu de 130 Nm, deci vorbim despre o putere de tractiune mult mai mica.

DACIA Duster: VIDEO, Testul 4X4 cu Suzuki Jimny ce SURPRINDE

DACIA Duster se descurca cel putin la fel de bine precum Suzuki Jimny in acest test foarte interesant, iar desi intre cele doua masini e o diferenta de pret de cam 50% din cel total al SUV-ului romanesc, ea e inexistenta. DACIA Duster a fost trecuta prin teste offroad si cu alte SUV-uri ale unor producatori chiar mai cunoscuti decat Suzuki, chiar si cu masini mult mai scumpe, si tot a iesit bine din ele, deci era de asteptat sa vedem acelasi lucru acum.

DACIA Duster este o masina care dovedeste ca poate fi folosita fara probleme atat pe teren accidentat, cat si pe asfalt, iar fiecare test de acest gen ne facem sa fim mandri de masinile produse al Mioveni. Da, e adevarat, DACIA Duster e o masina facuta cu piesele altora, ale celor de la Renault, dar chiar daca vorbim despre o reciclare a multor piese, putem vedea ca rezultatele sunt chiar mai bune decat cele pe care le astepta multa lume.

DACIA Duster urmeaza sa aiba parte de un upgrade in cursul anului viitor, o noua versiune fiind asteptata, conform presei internationale, dar ramane de vazut ce surprize bune vom avea cand va fi lansata.