Planeta Saturn: Fenomen foarte RAR cu LUNA, Marte si Jupiter

Planeta Saturn trece doar in aceste zile printr-un fenomen foarte rar impreuna cu LUNA, Marte, Jupiter, iata ce se intampla in univers in aceste zile.

Planeta Saturn trece astazi, maine, si poimaine printr-un fenomen rar care nu se va mai intampla in 2020, cel putin, iar cei de la NASA au creat un clip video care prezinta intr-o mica masura ceea ce se intampla. Planeta Saturn apare in fiecare dimineata, chiar inainte de rasaritul soarelui, intr-o apropiere foarte rara de planetele Marte si Jupiter, toate trei inconjurand Luna in ceea ce este un spectacol foarte interesant pentru toti astronomii care urmaresc universul.

Planeta Saturn va fi doar in aceste trei zile vizibila pe cer atat de aproape de Jupiter, Marte si Luna, acest fenomen fiind “in pregatire” de cateva luni, si v-am tot spus ca punctul culminant va fi la jumatatea acestei luni. Astazi dimineata Luna a fost aproape de Jupiter, iar maine dimineata planeta Saturn va fi deasupra sa, in timp ce joi dimineata satelitul natural al Pamantului se va muta sub Marte, totul fiind un spectacol cum rar ne e dat sa vedem.

Planeta Saturn: Fenomen foarte RAR cu LUNA, Marte si Jupiter

Planeta Saturn, impreuna cu toate celelalte planete si Luna, va fi vizibila cu aproximativ o ora inainte de rasaritul soarelui, in fiecare dimineata, deci va trebui sa va treziti devreme pentru a-l urmari. Conform celor de la NASA, acest spectacol va fi ceva ce nu vom mai vedea pana in 2022 pe cerul instelat de pe Pamant, deci daca il ratati acum, e foarte greu sa il mai vedeti foarte curand, pentru ca pana in 2022 se pot schimba multe in univers.

Planeta Saturn este cea mai mare din univers, dar nu va fi si cea mai luminoasa dintre toate, si nici nu va fi la un maxim de iluminare in momentul in care va fi vizibila in dimineata fiecarei zile. Cei de la NASA le recomanda tuturor celor care au ocazia de a urmari acest spectacol care implica si planeta Saturn sa nu rateze ocazia de a-l observa cu foarte mare atentie, chiar daca e nevoie de o trezire de foarte dimineata pentru a-l vedea.

Planeta Saturn va avea si mai multe surprize anuntate de catre cei de la NASA in perioada urmatoare, pe masura ce navele lor vor continua sa monitorizeze planeta, deci vom vedea si mai multe lucruri interesante.