WhatsApp: Asa Arata Functia LANSATA Special pentru COVID-19

WhatsApp are lansata o noua functie foarte importanta special pentru COVID-19, iata ce este impus pentru telefoanele din toata lumea incepand de ieri.

WhatsApp limitare

WhatsApp a avut saptamana trecuta anuntata o noua functie speciala pentru COVID-19, ea fiind lansata ieri, si venind dupa foarte multe, foarte multe, critici indreptate catre compania din spatele platformei, din foarte multe parti. Pentru ca WhatsApp a devenit o sursa tot mai mare de fake news, compania a lansat o functie noua care limiteaza aproape total posibilitatea de a retrimite un mesaj care a devenit viral prin retrimiteri repetate de catre foarte multe persoane.

WhatsApp a anuntat ca un mesaj care este retrimis de multe conturi diferite, si este, practic, viral, va putea fi retrimis doar catre o singura persoana, de la un punct, si nu catre 5, asa cum e cazul cu restul mesajelor. Inteligenta artificiala care functioneaza in spatele platformei WhatsApp este cea care va detecta in mod automat mesajele care au parte de foarte multe retrimiteri, probabil indiferent de perioada de timp, si le va limita posibilitatea de retrimitere.

WhatsApp: Asa Arata Functia LANSATA Special pentru COVID-19

WhatsApp limitare retrimiteri

WhatsApp va marca mesajele de acest gen cu o sageata dubla, dupa cum puteti vedea in partea dreapta a imaginii de mai sus, si cand se incearca retrimitere catre mai mult de o persoana va afisa o notificare, precum cea din partea dreapta. Acele mesaje nu vor mai putea fi “viralizate” de catre cei care le creeaza, deci fie ca e vorba de un fake news, sau despre altceva, retrimiterea va fi automat limitata, fara posibilitatea de a “ridica” limitarea.

WhatsApp nu a spus daca va face diferenta intre mesajele reale, care ar trebui sa fie retrimise catre multe persoane, si cele cu informatii false, deci trebuie sa presupunem ca totul va fi limitat daca devine prea viral. Masura pe care cei de la WhatsApp o iau este una extrema, dar este una foarte buna pentru ca e aproape imposibil de a bloca viralizarea informatiilor false, iar in afara de masuri de acest gen nu se prea pot face prea multe pentru a le opri.

WhatsApp a avut aceasta masura luata dupa presiune foarte mare pusa pe platforma companiei Facebook, informatiile false fiind distribuite de multa vreme in ea fara oprire, dar acum se introduce intr-un final aceasta limitare.