WhatsApp: Impactul Masurii RADICALE Luate din Cauza COVID-19

WhatsApp a dezvaluit cat de mare a fost impactul unei masuri radicale care a fost luata din cauza COVID-19, iata de ce ea a fost foarte importanta.

WhatsApp raspandire

WhatsApp a fost obligata sa ia o masura radicala din cauza COVID-19, compania care detine platforma de mesagerie nereusind sa rezolve intr-un alt mod o problema care exista de ani de zile la nivel global. Raspandirea de informatii false este acea problema cu care platforma WhatsApp se confrunta de foarte multa vreme, iar din cauza Coronavirus compania detinuta de Facebook a fost obligata sa ia masuri rapide sub presiunea multor organizatii internationale.

WhatsApp a decis sa reduca posibilitatea de retrimitere a mesajelor din platforma care au fost retrimise de multe ori, astfel ca acestea pot fi retrimise la doar o singura persoana o data. Pana recent limita era la 5 persoane, deci WhatsApp a redus de 5 ori numarul de persoane catre care pot fi retrimise unele mesaje care au un grad crescut de viralitate, iar diferenta a avut un mare impact asupra retrimiterilor de mesaje, actiunea reducandu-se cu 70%.

WhatsApp: Impactul Masurii RADICALE Luate din Cauza COVID-19

WhatsApp nu spune daca aceasta reducere are efect asupra mesajelor cu informatii false, ci doar ca in general retrimiterile au scazut cu 70%, dar oricum vorbim despre o schimbare foarte buna. Multe dintre mesajele retrimise de catre utilizatorii WhatsApp erau false, astfel ca o scadere de 70% la retrimiteri in general va duce fara discutie si la o filtrare a informatiilor care nu au alt rol decat de a le face rau oamenilor din intreaga lume, deci vestea e totusi buna.

“De curând am introdus o limită pentru a partaja „mesaje cu transmitere înaltă” la un singur chat. De la punerea în aplicare a acestei noi limită, la nivel global s-a redus cu 70% numărul de mesaje cu transmitere înaltă trimise pe WhatsApp. Această schimbare ajută la păstrarea WhatsApp pentru a locui pentru conversații personale și private. WhatsApp s-a angajat să facă partea noastră pentru a aborda mesajele virale.”

WhatsApp nu a dorit sa ia o asemenea masura pana cand mai multe guverne au inceput sa puna presiune serioasa pe Facebook din cauza numarului foarte mare de informatii false care erau raspandite in mod constant. O alta solutie mai buna n-a fost gasita de catre WhatsApp pentru rezolvarea problemei, asa ca in final toata lumea sufera din cauza celor care au abuzat de platforma pentru a minti pe toata lumea, desigur cu diverse scopuri necunoscute inca.

WhatsApp ar mai putea lua si alte masuri similare daca inca vor mai exista probleme serioase in ceea ce priveste raspandirea de informatii false, asa ca ramane de vazut ce se va mai intampla.