Google Meet devine GRATUIT pentru Toata Lumea de Astazi

0

Google Meet GRATUIT

Google Meet, platforna pentru videoconferinte, pe care compania Google o ofera de ceva vreme, este incepand de acum disponibila gratuit pentru toti cei care au nevoie de un asemenea serviciu pentru a-si desfasura activitatea in mod obisnuit.

Google Meet ofera posibilitatea de a face videoconferinte cu pana la 100 de participanti, adica exact la fel ca Zoom, insa asta numai pentru utilizatorii obisnuiti, deoarece pentru companii limita este de 250 de participanti, iar limta de 1 ora pentru intalniri nu va fi impusa pana la 30 septembrie.

“În contextul pandemiei COVID-19 și cerințelor de distanțare socială, Google anunță ca soluția premium de videoconferințe Google Meet va fi disponibilă gratuit pentru toată lumea și va fi implementată treptat în următoarele săptămâni.

Google Meet oferă videoconferințe cu până la 100 de participanți – pentru utilizatorii persoane fizice – și până la 250 de participanți, pentru companii. Întâlnirile sunt limitate la 1 oră pentru varianta gratuită, însă aceasta limita nu va fi impusă până în 30 septembrie.

Accesul la Google Meet se face pe baza contului de Google. Pentru utilizarea Meet, nu este nevoie de instalarea unui plug-in sau software. Acesta funcționează direct din browser – Chrome sau alt browser popular, la adresa: meet.google.com. Pe mobil există aplicația Google Meet – iOS sau Android.

Până în prezent, Google Meet era accesibilă doar în pachetul G Suite pentru companii, disponibil contra cost.

Câteva cifre privind utilizarea Google Meet în ultimele luni la nivel global:

  • Din ianuarie și până în prezent, vârful zilnic de utilizare a Meet a crescut de 30 de ori
  • În aprilie, Meet a găzduit 3 miliarde de minute de întâlniri video și a înregistrat 3 milioane de noi utilizatori în fiecare zi
  • Săptămâna trecută, numărul zilnic de participanți în întâlniri Meet a trecut de 100 de milioane”