COVID-19: Apelul DSU pentru Cetatenii din Toata Romania

0

COVID-19 dsu donare sange

COVID-19 este in centrul atentiei DSU, Departamentul pentru Situatii de Urgente, de mai bine de doua luni de zile, insa astazi autoritatile vin cu un alt apel pentru cetateni, unul la donarea de sange, de care este foarte mare nevoie in aceasta perioada.

COVID-19 a tinut departe de centrele de recoltare foarte multe persoane, iar DSU nu vrea plasma de la cei vindecati, ci sange pentru cei care au nevoie de transfuzii, cerandu-le raomanilor sa nu uite ca este nevoie de ajutorul lor pentru ca tara noastra totdeauna a dus lipsa de sange.

“Oamenii au nevoie de sânge ca de aer! Vrei să ajuți? Mergi și donează!

Donarea de sânge nu trebuie să se oprească odată cu pandemia cu noul coronavirus. Este foarte important ca această acțiune să continue!

Donați sânge, dacă nu ați călătorit în afara țării în ultimele 28 de zile, nu ați intrat în contact cu persoane infectate și nu prezentați simptome specifice infecției cu coronavirus!

Haideți să facem ceva pentru semenii cu afecțiuni grave și să le oferim șansă la viață! Donează sânge!

Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni.

IMPORTANT

  • Donatorii beneficiaza de măsuri suplimentare de siguranta, iar în centrele de transfuzie s-au luat măsuri optime pentru protecția personalului centrelor și a persoanelor la care vor ajunge produsele sanguine.
  • În toate centrele de donare din țară există un punct de triere unde se măsoară temperatura, se investighează istoricul de călătorie, posibilul contact cu persoane infectate și posibilele simptome ale infecției.
  • Donatorii primesc măști, se supraveghează dezinfecția riguroasă a mâinilor, se dezinfectează regulat spațiile de donare și se asigură distanțarea optimă a donatorilor.
  • Există posibilitatea programării de la distanță pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium.”

Oamenii au nevoie de sânge ca de aer! Vrei să ajuți? Mergi și donează!Donarea de sânge nu trebuie să se oprească odată…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Miercuri, 6 mai 2020