LUNA: Descoperirea ULUITOARE care Schimba TOT ceea ce Stiam

LUNA este in centrul unei descoperiri uluitoare care ar putea schimba tot ceea ce am stiut pana acum in legatura cu satelitul natural al Pamantului.

luna carbon

LUNA este in centrul unei descoperiri impresionante facute de catre cercetatori, iar asta ar putea schimba multe din ceea ce stim in momentul de fata in legatura cu satelitul natural al Pamantului. Mai exact, o nava care era in orbita lunii a detectat faptul ca exista “scapari” constante de ioni de carbon in univers de pe aproape toata suprafatasa, iar asta schimba intr-o mare masura ceea ce stiau astronomii despre elementele volatile care exista acolo.

LUNA nu ar fi avut carbon, sau alte elemente volatile pe suprafata sa, conform cercetarilor facute de catre oamenii de stiinta in trecut, insa se pare ca acest lucru nu este chiar atat de real. Conform noii descoperiri, s-ar parea ca ar exista carbon pe LUNA inca de acum 4.5 miliarde de ani, ceea ce ar pune foarte serios in discutie teoriile conform carora ea ar fi fost formata dupa ce un alt obiect de dimensiunile planetei Marte s-ar fi ciocnit cu Pamantul.

LUNA: Descoperirea ULUITOARE care Schimba TOT ceea ce Stiam

LUNA are aceasta descoperire foarte importanta facuta de catre JAXA, adica agentia aerospatiala din Japonia, o nava trimisa de catre ea pentru a analiza indeaproape satelitul Pamantului. Descoperirea a fost facuta dupa ce nava a stat aproximativ un an si jumatate in orbita pe care o are LUNA, iar un dispozitiv pentru detectarea de ioni din univers a reusit sa surprinda aceste informatii, asta dupa ce NASA nu a reusit sa-i detecteze cu nava Apollo, trimisa acolo acum cateva decenii.

“Aceste emisii au fost distribuite pe aproape toată suprafața lunară, dar cantitățile au fost diferite în raport cu zonele geografice lunare. Estimările noastre demonstrează că carbonul autohton există pe întreaga Lună, susținând ipoteza unui Lună care conține carbon, unde carbonul a fost încorporat la formarea sa și / sau a fost transportat miliarde de ani în urmă.”

LUNA ar avea eliberari de carbon descoperite in zone vulcanice de pe suprafata sa, insa cercetatorii analizeaza cu atentie datele pentru a vedea si de unde provine acest carbon. Ei spun ca emisiile de carbon ar fi distribuite pe cam toata suprafata de pe LUNA, astfel ca e greu sa isi dea seama exact de unde provine totul, insa mai mult ca sigur vor reusi sa isi dea seama ce se intampla, sau eventual vor trimite o alta nava pentru a se lamuri.

LUNA ar putea avea “data peste cap” teoria formarii sale daca aceste informatii se vor dovedi a fi adevarate, asa ca multa lume asteapta cu interes foarte mare rezultatele studiilor amanuntite.