Huawei: Ataca Apple, Google cu HiCar, pentru Masini (VIDEO)

Huawei ataca Apple si Google cu HiCar, o noua solutie pentru masini care vine sa completeze toate lipsurile sistemelor de la companiile americane.

Huawei a gasit o noua piata in care sa atace Apple si Google, cea a automobilelor, iar aici voribm despre ceva care ar trebui sa fie nu doar o alternativa pentru CarPlay si Android Auto, ci ceva mai mult, cu denumirea HiCar. In clipul video de mai sus aveti o prezentare pentru HiCar, iar spre deosebire de ceea ce vedemd e la Apple si Google, Huawei a gandit aici o solutie mult mai complexa, conectata direct la multe functii ale masinilor.

Huawei nu vrea sa le ofere soferilor doar posibilitatea de a vedea pe sistemul de entertainment al masinilor informatii din telefoane, si posibilitatea de a asculta muzica, sau a face apeluri telefonice. HiCar este o solutie cu mult diferita, care incepe cu detaliarea de informatii privind starea masinii, direct intr-o aplicatie de telefon, desigur, si continua cu un control al unor functii care in mod normal nu pot fi controlate decat din masina, sau o aplicatie dedicata a producatorului, pe care Huawei vrea s-o inlocuiasca.

Huawei creeaza HiCar pentru a-ti controla masina de pe telefon

HiCar faciliteaza accesul soferului in masina prin deblocarea usilor, setarea temperaturii de la distanta, controlarea geamurilor, sau premite inclusiv pornirea motorului. Desigur ca HiCar poate fi controla telefonul direct de pe sistemul de entertainment al masinii, iar in clipul video de mai sus putem vedea cum Huawei prezinta acest sistem pe un model de masina Volvo, iar cum Volvo e detinuta de Geely, o companie chinezeasca, e de inteles de ce vedem aceasta prezentare.

Huawei vrea sa ofere mai mult decat Apple si Google pot oferi, iar asta e normal pentru ca un parteneriat cu un producator ca Volvo ii poate face sistemul HiCar foarte vizibil. Desigur ca adoptarea va fi limitata, pentru ca Volvo nu e tocmai un producator cu vanzari uriase, dar chiar si asa, Huawei ar putea forta alte parteneriate intre Apple, Google, si alti producatori de masini pentru a ne permite sa controlam mai multe dintre functiile masinilor.

HiCar este, la baza, o idee extrem de buna, insa in contextul in care credibilitatea Huawei e pusa in discutie la nivel global, ramane de vazut in ce masura sisteme de acest gen vor fi permise in Europa si SUA.