Apple ar vrea sa mute mult din productia iPhone in afara Chinei

Apple muta productia iphone india

Apple ar vrea sa mute o buna parte din productia de telefoane iPhone in afara Chinei, o masura pe care foarte multi o prezic de ceva vreme, dar una care abia acum ar parea ca s-ar concretiza, desi vorbim doar despre un zvon si nimic 100% sigur.

In India ar urma sa fie produse telefoane iPhone in valoare de 40 de miliarde de dolari, asta in conditiile in care local sunt vandute telefoane in valoare de doar 1.5 miliarde de dolari, deci vasta majoritate a productiei va fi dedicata exportului.

Daca aceasta masura s-ar concretiza, Apple ar fi cel mai mare producator de telefoane care ar renunta la piata din China in favoarea celei din India, cel putin pentru productia de telefoane, iar masura ar fi una cu impact foarte puternic pentru economia chineza, nu si Foxconn.

“Mai multe întâlniri între seniorii executivi Apple și oficiali guvernamentali de rang înalt din ultimele luni au deschis calea pentru producătorul de iPhone care examinează posibilitatea mutării a aproape o cincime din capacitatea sa de producție din China în India și extinderea veniturilor din producția locală, prin producătorii de contracte, la aproximativ 40 de miliarde de dolari în următorii cinci ani, spun oficialii familiarizați cu problema. Dacă se întâmplă acest lucru, producătorul de iPhone ar putea deveni cel mai mare exportator din India, spun specialiștii.”