Planeta Venus: ULTIMELE Zile in care Vezi un Fenomen SPECIAL

Planeta Venus va mai trece doar in aceste ultime zile printr-un fenomen special pe care foarte rar il putem vedea pe cer, iata ce se intampla cu ea.

Planeta Venus disparitie

Planeta Venus a ajuns saptamana aceasta la finalul unui fenomen special care s-a intins in decursul catorva luni de zile, si vorbim despre ceva spectaculos care a bucurat foarte multi astronomi din lumea intreaga. Pana recent, planeta Venus a fost vizibila pe cer foarte luminoasa, si foarte aproape de multe dintre planetele in vecinatatea carora nu o vedem chiar atat de des in orbita pe care o are anual in jurul soarelui din sistemul nostru solar.

Planeta Venus a fost in toata aceasta perioada vizibila foarte aproape de Luna, planetele Marte, Saturn, sau Jupiter, insa dupa saptamana aceasta va disparea in spatele soarelui pentru o buna perioada de timp. Vorbim despre un fenomen normal care se intampla cu planeta Venus, dar o singura data in an, insa este extrem de rar sa o vedem in apropierea atat de multor planete pe cerul instelat, iar asta a facut fenoenul atat de special pana saptamana aceasta.

Planeta Venus: ULTIMELE Zile in care Vezi un Fenomen SPECIAL

Planeta Venus va aparea ca o semiluna pe cer deoarece soarele se interpune intre Pamant si planeta, astfel ca ea nu este usor de urmarit, dar chiar si cu un binoclu va putea fi urmarita de catre astronomi. Disparitia planeta Venus este ceva ce multi nu vor mai vedea pentru o buna perioada de timp, si asta e pefect normal din moment ce aceasta planeta isi completeaza orbita din jurul soarelui disparand din raza noastra vizuala, ceea ce vedem in absolut fiecare an.

Planeta Venus o va ascunde inclusiv pe cea Mercur, care devenise ceva mai luminoasa in ultima perioada multumita modului in care a fost sora sa prezenta in apropierea soarelui, dar si asta se va termina. Tot acest proces va dura cateva saptamani bune, iar planeta Venus va iesi apoi de dupa soare intr-un mod similar cu cel in care dispare acum, doar ca atunci nu va mai fi vizibila in apropiere de luna, sau de celelate planete din sistemul nostru solar.

Planeta Venus va disparea complet in umbra soarelui la final de saptamana, deci maia veti putin timp pentru a o urmari cum se deplaseaza pe cerul instelat in aceasta perioada de timp.