Raed Arafat: Avertizare privind dezinformarea legata de Coronavirus

Raed Arafat dezinformare Coronavirus

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca in momentul de fata se desfasoara in Romania o ampla campanie de dezinformare vis-a-vis de masurile de protectie care inca trebuie luate in pandemia de Coronavirus.

Raed Arafat spune ca autoritatile statului sunt foarte preocupate de aceasta situatie care se desfasoara in Romania, mai ales ca pare sa fie vorba despre niste atacuri organizate de catre entitati inca necunoscute, si ca vor sa descopere cine se ocupa de asta.

“Toate instituţiile statului sunt preocupate de acest lucru, la toate nivelurile. Toate serviciile noastre de comunicare, la nivelul IGSU, la nivelul DSU, la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, încercăm să combatem, avem şi grupuri de voluntari care încearcă să combată ideile false care sunt răspândite, chiar extrem de agresiv, în reţelele de socializare. Pe lângă asta, vine, bineînţeles, partea de securitate cibernetică.

Binenţeles, mai poţi să vezi dacă sunt atacuri concertate, te duci şi explici la operatorul, la responsabilul reţelei de socializare, sunt discuţii cu toate reţelele de socializare, pentru că, dacă vezi că de undeva vine o dezinformare consistentă tot timpul, ei au metode prin care să verifice acest lucru şi să vadă de unde vine.”