Planeta Venus: DISPARE din Cer intr-un Fenomen Impresionant

Planeta Venus va disparea de pe cer in cadrul unui fenomen impresionant care a uimit lumea intreaga timp de cateva luni de zile, iata ce se va intampla.

planeta venus ascundere

Planeta Venus dispare de pe cer in cadrul unui fenomen impresionant care urmeaza sa ajunga la apogeul sau in cursul zilelor urmatoare dupa cateva luni in care am tot vazut planeta in diverse forme. Mai exact, planeta Venus urmeaza sa dispara in umbra soarelui in cursul zilelor urmatoare, iar asta face parte din orbita sa obisnuita in jurul stelei, insa timp de cateva luni ea a trecut printr-un fenomen impresionant care ne-a aratat-o in ipostaze inedite.

Planeta Venus a fost foarte luminoasa pe cer pana la inceputul lunii mai, dupa care a inceput incetul cu incetul sa dispara in spatele soarelui, lasand loc pentru o vizualizare mai buna a planetei mercur. Planeta Venus a inceput sa se transforme intr-o semiluna pe masura ce a disparut incet in spatele soarelui, insa a fost in continuare vizibila destul de luminoasa pe cer, chiar langa mercur, care in mod normal nu poate fi observata usor cu ochiul liber.

Planeta Venus: DISPARE din Cer intr-un Fenomen Impresionant

Planeta Venus va disparea complet in urmatoarele zile, si nu va mai putea fi vazuta pentru o perioada lunga de timp, dar undeva in a doua parte a anului 2020 ar trebui sa redevina vizibila, intr-un fenomen oarecum similar. Totusi, in perioada lunilor aprilie si mai, planeta Venus a fost vizibila in ipostaze inedite in apropiere de planetele Saturn, Jupiter, si marte, dar inclusiv aproape de Luna, iar asta se intampla foarte rar in univers, dupa cum unii prea bine stiti.

Planeta Venus ne-a oferit un spectacol impresionant pe cer pentru o buna perioada de timp, iar lucrurile vor intra intr-o pauza incepand din perioada urmatoare, dar asa se schimba lucrurile in univers. E normal ca planetele sa dispara uneori in timp ce se plimba in jurul soarelui care ne incalzeste pe toti, insa ceea ce ne-a aratat planeta Venus de-a lungul ultimelor luni nu va mai fi vizibil pentru foarte multi ani de-acum incolo, dupa cum au spus cercetatorii.

Planeta Venus va ramane vizibila pe cer in urmatoarele cateva zile, si daca mai doreati sa o vedeti, atunci ar fi cazul sa observat cu mare atentie cerul instelat, cat inca mai este senin.