Planeta Venus: Oamenii de Stiinta UIMESC, Descoperirea Mare

Planeta Venus scut

Planeta Venus, cea mai apropiata in raport cu Pamantul, dar si una dintre cele mai apropiate fata de soare, are iar facuta o dezvaluire uluitoare de catre oamenii de stiinta care au descoperit ceva ce nu parea posibil. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca planeta Venus este cea care ar fi fost lovita de catre planeta care s-a ciocnit de Pamant cu miliarde de ani in urma, atunci cand luna s-ar fi desprins si ar fi ramas in orbita, asa cum o vedem si acum.

Planeta Venus este plasata in sistemul solar intre Pamant si soare, iar asta inseamna ca orice obiect cosmic care nu se loveste de planeta noastra are sanse foarte mari de a se lovi de ea in calatoria sa spre soare. Planeta care s-ar fi lovit de Pamant si s-ar fi desprins pentru a forma luna nu ar fi fost distrusa in totalitate, ramasite ale sale trecand dincolo de planeta noastra pentru a se lovi de planeta Venus din cauza fortei de atractie pe care o are soarele.

Planeta Venus: Oamenii de Stiinta UIMESC, Descoperirea Mare

Planeta Venus ar fi fost tinta foarte multor ramasite ale unor obiecte cosmice care fie au lovit Pamantul si s-au indreptat spre ea, fie au lovit direct planeta care se afla la o distanta atat de mica in raport cu soarele. Puterea gravitationa a soarelui va atrage inspre stea orice fel de obiect cosmic care ar lovi Pamantul, astfel ca e improbabil ca planeta Venus sa nu fi fost lovita de catre orice fel de obiect care a lovit Pamantul si nu a fost distrus in totalitate.

“Ideea este că un impactor care se îndreaptă spre sistemul solar exterior va tinde să vadă Pământul mai întâi și să se ciocnească cu el înainte de a se întâlni cu Venus. Prin urmare, Pământul acționează ca „avangardă” pentru Venus, protejându-l de impactul inițial (în timp ce Pământul însuși nu are o astfel de planetă din prima linie). Venus este apoi lovit de rămășițele acelui impactor, fuzionând cu acesta. Aceste două coliziuni au mase de impactor diferite, viteze și chiar direcții, ceea ce ar putea duce la diferențele pe care le vedem între cele două planete acum.”

Planeta Venus este lovita si de catre multe obiecte care nu lovesc Pamantul, dar asta numai daca traiectoria lor se potriveste cu cea a corpului cosmic, si asta se intampla de multe ori. Teoria pe care oamenii de stiinta o aplica acum pentru planeta Venus se aplica inclusiv pentru alte planete din univers, inclusiv pentru Pamant, asa ca nu vorbim despre ceva ce nu poate fi explicat in mult mai multe feluri decat cel pe care il stim in acest moment.

Planeta Venus va fi cu siguranta lovita si de catre alte corpuri cosmice in viitor, ramane doar de vazut cat de mare va fi forta lor si daca vor mai fi unele care vor mai lovi Pamantul.