Huawei: PROBLEME in Romania din cauza Sanctiunilor din SUA

Huawei are probleme si in Romania din cauza Sanctiunilor care i-au fost impuse in SUA, iata ce s-a intamplat si cum va fi afectata compania in viitor.

Huawei prieteni

Huawei incepe sa resimta si in Romania probleme din cauza sanctiunior din SUA, iar aici nu ma refer doar la faptul ca telefoanele sale nu mai au capacitatea de a le oferi oamenilor acces la aplicatii foarte folosite. Nu, ma refer la faptul ca Huawei incepe sa resimta serios concurenta din partea concurentilor din China inclusiv pe piata din Romania, iar dupa cum probabil ati aflat deja, cei de la OPPO si-au lansat telefoanele si in tara noastra saptamana trecuta.

Huawei avea un singur rival serios in Romania in postura celor de la Xiaomi, telefoanele acestei companii fiind disponibile la cam toti marii operatori de telecomunicatii, adica fix cei care vand cele mai multe telefoane. Acum, OPPO a intrat pe piata din Romania, simtind probabil faptul ca este loc sa fure niste vanzari de la Huawei, ceea ce nu e exclus sa se intample, mai ales ca telefoanele sunt mai ieftine, iar pe partea de specificatii nu sunt cu mult diferite.

Huawei: PROBLEME in Romania din cauza Sanctiunilor din SUA

OPPO are si marele avantaj de a oferi acces la aplicatiile si serviciile de la Google, ceea ce Huawei nu mai poate oferi in momentul de fata, iar asa doua companii chinezesti se lupta inclusiv pe piata din Romania. Desigur ca aceasta concurenta este o veste foarte buna pentru romani, dar pentru Huawei lucrurile se complica si aici, o piata in care incepusera sa vanda foarte mult, si sa se apropie de Samsung, care deocamdata inca ramane lider in Romania.

Huawei are telefoane mai scumpe decat OPPO, insa cu cat sunt mai bune, sau nu, este discutabil, iar daca operatorii vor avea preturi mai bune pentru cele din urma, asta va conta cel mai mult in final. Intrarea OPPO pe piata din Romania trebuia sa se intample la un moment dat, insa ceea ce vedem acum este o noua dovada a faptului ca inclusiv chinezii concureaza dur unii cu altii, chiar si cand exista probleme precum cele ale Huawei, in lumea intreaga.

Huawei va lansa in Romania noi modele de telefoane in anul 2020, toate fara aplicatii si servicii de la Google, astfel ca ramane de vazut in ce masura va exista si posibilitatea de a concura eficient cu cei de la OPPO.