RCS & RDS: Decizia ce are IMPACT pentru Multi Clienti Romani

RCS & RDS a luat o decizie care are impact serios pentru foarte multi clienti din Romania, aita ce se intampla la nivelul intregii tari acum.

RCS & RDS expectativa

RCS & RDS are o foarte importanta schimbare de strategie in Romania, iar asta dupa ce a inceput “in forta” o investitie extrem de importanta la jumatatea anului 2019, insa acum lucrurile stagneaza. Vorbesc despre faptul ca RCS & RDS si-a lansat la jumatatea anului 2019 reteaua 5G din Romania, iar pana in aprilie 2020 a investit masiv in a o transforma in cea mai extinsa din tara noastra, insa de doua luni de zile nu se mai fac imbunatatiri pentru ea.

RCS & RDS nu a mai actualizat de 2 luni de zile harta cu acoperirea pentru reteaua 5G din Romania, semn ca investitiile in ea stagneaza in momentul de fata, poate si din cauza pandemiei de Coronavirus. Cei de la RCS & RDS actualizau cam lunar informatiile privind acoperirea pentru reteaua 5G din Romania, semn ca investeau in extinderea ei, insa lucrurile s-au schimbat radical, din pacate, iar reteaua 5G n-a mai fost extinsa din aprilie 2020.

RCS & RDS: Decizia ce are IMPACT pentru Multi Clienti Romani

RCS & RDS nu a comentat ceea ce se intampla in legatura cu investitiile pe care le face in reteaua 5G, insa e clar ca a intrat intr-o perioada in care nu mai investeste masiv in ea. Motivele pentru care RCS & RDS actioneaza asa dupa mai bine de jumatate de an de investitii pot fi multiple, insa cel mai probabil fie pandemia de Coronvirus i-a redus lichiditatile, fie asteapta licitatia pentru frecventele 5G, care va fi organizata in toamna, fie asteapta sa vada ce decizie se va lua in privinta Huawei.

RCS & RDS a spus de la bun inceput ca foloseste si echipamente Huawei in reteaua sa 5G din Romania, nu in marea majoritate, dar in combinatie cu echipamente de la, cel putin, cei de la Ericsson. Indiferent de ceea ce tine in loc investitiile celor de la RCS & RDS, clar este ca acoperirea n-a mai fost imbunatatita de 2 luni de zile, insa e greu de spus cati clienti vor 5G de la companie si nu au, mai ales ca Digi nu a anuntat cati clienti 5G are acum.

RCS & RDS este operatorul din Romana care a investit cel mai mult intr-o retea 5G din tara noastra, chiar daca nu are cea mai rapida retea, o are pe cea mai extinsa in momentul de fata.