Comisia Europeana a Initiat Doua Anchete Impotriva Apple

Comisia Europeana Initiat Doua Anchete Impotriva Apple

Comisia Europeana a pornit doua anchete pentru practici neconcurentiale impotriva celor de la Apple, decizia venind in urma unor plangeri depuse din cauza termenilor impusi partenerilor Apple Pay, dar si pentru achizitiile facute prin aplicatiile pentru iOS.

Comisia Europeana ancheteaza legalitatea impunerii utilizarii obligatorii a sistemului Apple de achizitii din aplicatii, desi exista si optiuni mai ieftine pentru utilizatori si dezvoltatori, aceasta situatie fiind veche, si reclamata de catre multi dintre partenerii sai.

Comisia Europeana investigheaza si imposibilitatea ca tehnologia NFC din iPhone sa fie folosita de orice alt sistem de plati mobile separat de Apple Pay, asta impreuna cu termenii si conditiile de folosire a acestui sistem, unii considerandu-i a incalca legislatia europeana.

Comisia Europeana face toate acestea pentru ca mai multe companii s-au plans impotriva celor de la Apple din cauza modului in care americanii au decis sa-si desfasoare activitatea de-a lungul timpului, ei trecand prin probleme similare si pe alte continente.

“Vicepreședintele executiv, Margrethe Vestager, responsabil cu politica de concurență, a declarat: “Aplicațiile mobile au schimbat fundamental modul în care accesăm conținutul. Apple stabilește regulile pentru distribuirea aplicațiilor către utilizatorii de iPhone și iPads. Se pare că Apple a obținut un rolul gatekeeper când vine vorba de distribuirea aplicațiilor și conținut către utilizatorii dispozitivelor populare Apple. Trebuie să ne asigurăm că regulile Apple nu denaturează concurența pe piețele unde Apple concurează cu alți dezvoltatori de aplicații, de exemplu cu serviciul său de streaming de muzică Apple. Muzică sau cu Apple Books. Prin urmare, am decis să arunc o privire atentă la regulile Apple Store „App Store” și la respectarea acestora cu regulile UE de concurență. “”