TikTok: Problema GRAVA Dezvaluita pe MILIOANE de Telefoane

TikTok spionaj

TikTok este una dintre cele mai populare aplicatii de socializare in momentul de fata, inregistrand o crestere spectaculoasa a numarului de descarcari, dar si de utilizatori noi, insa din pacate aplicatia incepe sa aiba dezvaluite problemele despre care multi vorbeau intrecut.

TikTok a fost prinsa spionand clipboard-ul din iPhone, iOS 14 dezvaluind ca aplicatia acceseaza informatiile copiate de catre utilizatori si stocate in clipboard pentru a le introduce in diverse aplicatii din telefoanele lor, iar aceasta practica este foarte veche.

TikTok practic spiona orice fel de texte, sau link-uri, pe care utilizatorii de telefoane iPhone le copiau dintr-o aplicatie pentru a le introduce intr-o alta aplicatie, indiferent despre ce fel de informatii era vorba, si a facut asta fara oprire pentru ca Apple a permis acest lucru.

TikTok a fost prinsa facand acest lucru foarte rau, si a promis ca se va opri dupa ce lumea a inceput sa se planga din cauza faptului ca nu vrea sa fie spionata de catre aplicatia de mesagerie, iar chinezii au promis ca vor indeplini aceasta cerinta.

TikTok spune ca a implementat aceasta tehnica de spionaj pentru a descoperi “spam-ul” facut in platforma sa, insa pentru ca e o aplicatie facuta de catre o companie din China, aceasta explicatie e la fel de valabila precum increderea pe care ar trebui sa o aiba oricine in aplicatiile de la chinezi.