Coronavirus Romania: Decizia importanta luata de catre CNSU

0

Coronavirus Romania suspendare autorizatie functionare

Coronavirus este o problema extrem de mare in Romania, si am ajuns practic intr-o situatie extrem de apropiata de cea din starea de urgenta, doar ca acum nu ne mai obliga nimeni sa stam in case, dar CNSU vine cu o masura care e normala in contextul actual.

CNSU a luat decizia ca autorizatia de functionare operatorilor economici care sustin imbolnavirea oamenilor prin nerespectarea masurilor de siguranta sa fie suspendata, ceea ce pana la urma e cam singura metoda de a proteja oamenii.

Avand in vedere ceea ce se intampla, mergem in sens invers acum spre reinchiderea unor activitati pentru ca pare improbabil ca oamenii sa se schimbe si sa reinceapa sa se protejeze, asa cum ar trebui.

“Astăzi, 29 iunie, a avut loc ședința CNSU, condusă de Premierul Ludovic Orban, la finalul căreia a fost adoptată hotărârea numărul 32.

Printre cele mai importanvb,nte măsuri din hotărârea CNSU se regăsește propunerea instituirii sancțiunii complementare de suspendare a autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranță sanitară.

Prin aceeași Hotărâre au mai fost adoptate propuneri de modificare a unor măsuri privind organizarea competițiilor sportive și a altor tipuri de activități.

De asemenea, CNSU a luat decizia de a menține lista statelor aflate în “zona verde”, pentru care nu mai există obligația izolării la domiciliu pentru cetățenii care vin în România din respectivele țări, aprobată prin Hotărârile numărul 29 și 31.

Măsurile propuse și aprobate în ședința CNSU sunt bazate pe recomandările specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific și vor avea aplicabilitate începând cu data de 1 iulie 2020.”