Facebook: schimbare in News Feed pentru miliarde de oameni

facebook news feed autori

Facebook a anuntat astazi o schimbare foarte importanta pentru miliarde de oameni din intreaga lume, compania americana luand aceasta decizie in urma valului foarte mare de plangeri cu privire la politica sa privind postarile care incita la ura, si nu numai.

Facebook a anuntat astazi ca va folosi sistemele sale de inteligenta artificiala pentru a detecta postarile cu link-uri spre website-uri din platforma care nu prezinta in mod clar persoana care a scris respectivul continut, acele postari urmand a fi ascunse din News Feed.

Facebook va promova cu prioritate articolele care au in mod clar prezentate informatii cu privire la autorii articolelor, iar asta in ideea de a promova continutul original, de incredere, si nu pe cel care prezinta informatii false, menite sa minta si sa incite oamenii.

Facebook va incepe aceasta schimbare cu postarile care sunt publicate pentru continut in limba engleza, dar va extinde masurai si pentru alte limbi, deci va ajunge si in Romania undeva prin 202x, asa ca pana atunci nimic nu se va schimba.

“Majoritatea poveștilor pe care oamenii le văd în News Feed provin din surse pe care le urmează sau prietenii lor și care nu se schimbă. Când mai multe povești sunt împărtășite de editori și sunt disponibile în News Feed-ul unei persoane, îl vom spori pe cel mai original, ceea ce îl va ajuta să obțină mai multă distribuție. Am constatat că editorii care nu includ aceste informații, adesea, nu au credibilitate pentru cititori și produc conținut cu clickbait sau cu reclame, toate conținuturile ne spun că nu vor să vadă pe Facebook.”

Facebook a mentinut ani de-a randul in platforma sa informatii false care incita la ura, dezinformari cu privire la o varietate de subiecte importante, si totul a generat foarte multe dispute, violente, si nu numai, dar iata ca si asta se va opri pentru ca afecteaza in mod negativ extrem de multa lume.