Google Chrome: Vestea GROZAVA pentru MILIOANE de Oameni

Google Chrome are parte de o veste grozava pentru milioane de oameni din intreaga lume, iata ce schimbare uriasa vrea sa faca Google pentru noi.

Google Chrome javascript

Google Chrome este cel mai folosit browser pentru navigare pe internet, si milioane peste milioane de oameni din lumea intreaga il folosesc zilnic pentru navigare pe internet, iar o surpriza mare e pregatita pentru noi. Mai exact, Google Chrome urmeaza sa aiba implementate o serie de modificari in baza carora browserul urmeaza sa consume mai putina energie atunci cand este folosit pe laptop-uri, versiunea 86 fiind cea care va aduce modificarile.

Google Chrome urmeaza sa dezactiveze script-urile JavaScript inutile, si orice alte trackere in momentul in care un tab ramane deschis in fundal pe un laptop, ceea ce poate imbunatati semnificativ autonomia bateriei. Conform celor de la Google care au testat aceasta schimbare majora pentru Google Chrome, cu 36 de tab-uri deschise in fundal, si unul in ecranul principal, autonomia bateriei poate fi imbunatatita cu pana la 2 ore.

Google Chrome: Vestea GROZAVA pentru MILIOANE de Oameni

Google Chrome are rezultate variate in functie d ceea ce face utilizatorul in momentul in care un tab este lasat deschis in fundal, insa este clar ca imbunatatirile pentru autonomie pot ajunge pana la cateva zeci de minute. In versiunile beta ale Google Chrome 86 exista un flag special care permite activarea acestei functionalitati, si se pare ca Google va aduce totul inclusiv pe telefoane, sau calculatoare, pe primele putand conta deasemenea destul de mult.

Google Chrome are aceasta functionalitate oferita deocamdata doar in versiune beta, si este testata de catre inginerii companiei americane, astfel ca ar putea fi eliminata in final. Google Chrome ar putea strica functiile oferite de catre unele website-uri cu implementarea acestei modificari, astfel ca exista oricand o sansa ca ea sa fie eliminata inainte de lansarea versiunii finale a build-ulu 86, deci ramane de vazut ce vom primi in final.

Google Chrome ramane totusi cel mai folosit browser pentru navigare pe internet in momentul de fata, iar asta ii face pe cei de la Google sa ofere in mod constant noutati importante pentru utilizatorii sai.