Ministerul Sanatatii: explicatii privind retestarile pacientilor infectati

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, a fost nevoit astazi sa ofere niste explicatii pentru o greseala de comunicare pe care au facut-o in cursul zilei de ieri, si spun ca e greseala pentru ca rostul oferirii informatiei nu prea exista, in final.

Ministerul Sanatatii a anuntat ieri si cati dintre pacientii confirmati ca infectati cu noul Coronavirus au iesit tot pozitivi la retestare, iar unii au inceput sa speculeze faptul ca acestia au fost introdusi in randul cazurilor noi, si de aici vine cifra foarte mare raportata.

Ministerul Sanatatii a trebuit sa explice faptul ca in fiecare zi raporteaza doar noile cazuri unice de infectare cu noul Coronavirus, iar retestarile n-au fost raportate pana ieri, desi in numarul zilnic de teste facute ele se regasesc, dar nu si in numarul de cazuri noi.

Ministerul Sanatatii va avea mult de luptat cu aceasta greseala, iar asta pentru ca pe retelele de socializare deja se propaga ideea ca in raportarile zilnice de cazuri noi sunt inclusi si pacienti care au fost raportati anterior, cand de fapt acest lucru nu este adevarat.