Orange: Amenda URIASA Aplicata in Romania de catre ANCOM

Orange a avut aplicata o amenda uriasa impotriva sa de catre ANCOM, iata ce suma are de platit operatorul de telecomunicatii si motivul sanctionarii.

Orange incident

Orange a avut aplicata de catre ANCOM o amenda uriasa, chiar si pentru Romania, autoritatile anuntand in mod oficial acest lucru in cursul zilelor trecute, si vorbm despre rezultatul unor controale facute de ei. Orange nu este la prima amenda primita de la ANCOM de cand activeaza in Romania, insa este prima de o asemenea valoare aplicata in tara noastra in cursul anului 2020, si ar putea fi singura, avand in vedere ca opratorul, in general, nu are probleme.

Orange a avut aplicata o amenda in valoare de 500.000 de LEI de catre cei de la ANCOM din cauza unui incident de securitate care a avut loc in data de 14 ianuarie in reteaua operatorului de telecomunicatii. Conform celor de la ANCOM, nu mai putin de 1.921.096 de conexiuni ale Orange au fost afectate de acest incident de securitate, dintre care 769.725 erau de date mobile, si 1.151.371 de voce si SMS, deci vorbim despre o problema substantiala pentru operator.

Orange: Amenda URIASA Aplicata in Romania de catre ANCOM

Orange ar fi avut probleme pentru o durata de 405 minute, incepand cu ora 16:54 a zilei de 14 ianuarie, iar indisponibilitatea la nivel logic al retelei a fost de 53.94 minute, pentru doar o singura zi. Din pacate pentru cei de la Orange, aceasta durata de timp o depaseste pe cea impusa prin licenta in baza careia functioneaza in Romania, astfel ca ANCOM a decis sa aplice aceasta amenda in valoare de 500.000 de LEI, care e un “nimi” pentru operator.

Orange are venturi de peste 1 miliard de euro anual, astfel ca 500.000 de LEI, sau 103.000 de euro, nu reprezinta o problema din punct de vedere financiar pentru operator. Pe de alta parte, este bine ca autoritatile verifica aceste incidente de securitate, iar operatorii sunt sanctionati atunci cand apar probleme importante, cei de la Orange reusind sa rezolve destul de rapid problema pentru ca ai sai clienti sa aiba parte de o revenire cat mai rapida la normal.

Orange nu are incidente majore de securitate in numar mare in fiecare an, astfel ca amenzile de acest gen sunt rare, deci nu ar trebui sa ne ingrijoram din vreun punct de vedere.