Windows 10: MILIOANE de PC-uri Vizate de RADICALA Schimbare

Windows 10 are dezvaluita o schimbare radicala care va afecta sute de milioane de PC-uri din lumea intreaga, iata ce vrea Microsoft sa faca pentru noi.

Windows 10 kdp

Windows 10 are anuntata de catre compania Microsoft o radicala schimbare care vizeaza sute de milioane de PC-uri din intreaga lume, aceasta fiind extrem de importanta si pregatita pentru a ne ajuta intr-o mare masura. Windows 10 urmeaza sa aiba mplementata ceva numit Kernel Data Protection, aceasta noua functionalitate fiind gandita pentru a imbunatati radical felul in care sunt protejate datele utilizatorilor care folosesc sistemul de operare acum.

Windows 10 are aceasta modificare facuta pentru a le permite dezvoltatorilor de drivere, si nu numai, sa protejeze kernel-ul de posibile atacuri prin marcarea anumitor parti ale acestuia ca fiind read-only. Asta inseamna ca ele pot fi doar citite de catre programe, nu si modificate, si implicit asta aduce mai multa securitate pentru Windows 10 deoarece kernel-ul este componenta centrala a sistemului de operare care controleaza cam tot ceea ce folosim in PC-urile noastre.

Windows 10: MILIOANE de PC-uri Vizate de RADICALA Schimbare

Windows 10 a avut aceasta metoda de securizare a sistemului de operare prezentata cu destul de mult timp in urma de catre cei de la Microsoft, insa abia acum se pare ca ea ar fi pregatita pentru a fi oferita la scara larga. Tehnologia a fost implementata initial pentru anumite tipuri de PC-uri, care au asa-zise procsoare “securizate”, adica unele modele de laptopuri gandite pentru mediul de afaceri, si siguranta maxima a datelor, insa toti cei cu Windows 10 vor avea tehologia.

“Kernel Data Protection (KDP) este o tehnologie nouă care previne atacurile de corupție a datelor prin protejarea părților nucleului și driverelor Windows prin securitate bazată pe virtualizare (VBS). KDP este un set de API-uri care oferă posibilitatea de a marca o parte a memoriei kernel-ului ca doar de citire, împiedicând atacatorii să modifice vreodată memoria protejată.”

Windows 10 are in dezvoltare tranzitia tehnologiei catre utilizatorii de rand, insa nimeni nu stie in momentul de fata cam cand ar trebui sa ajunga aceasta foarte folositoare schimbare pentru oamenii din intreaga lume. E posibil sa avem mai mult de asteptat, decat ne-am fi dorit, pentru a beneficia de aceasta schimbare foarte mare, dar totul depinde de ceea ce vrea sa faca Microsoft in momentul de fata pentru utilizatorii sai de pe glob.

Windows 10 nu va avea aceasta schimbare majora oferita in actualizarea mare din toamna, altfel ea ar fi fost deja in testare cu utilizatori obisnuiti, asa ca e posibil sa o vedem abia prin 2021.