Raed Arafat: avertizare pentru romani, se pot impune noi restrictii

Raed Arafat vine din nou cu o avertizare importanta pentru toti romanii care inca refuza sa se protejeze impotriva noului Coronavirus, si spune ca ar putea incepe sa se discute despre reintroducerea unor restrictii pentru a incerca o reducere a raspandirii, si a scaderii numarului de cazuri.

Raed Arafat a declarat in interviuri separate faptul ca daca situatia din Romania devine si mai grava, pot incepe discutii privind introducerea de noi restrictii care ar putea viza si carantinarea anumitor zone, acolo unde exista o transmitere comunitara intensa, insa o decizie va fi luata abia dupa ce se vor face noi analize amanuntite cu privire la situatia din tara.

Raed Arafat a facut avertismente in diverse randuri cu privire la situatia grava din Romania, si a spus ca se pot impune restrictii locale, sau chiar carantinarea unor zone, si avand in vedere ca numarul de cazuri e in continua crestere, cam orice ar putea deveni posibil.

“Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri.

Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții, nu este discutată în acest moment intenția resticționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere.”