DSU: Premiera anuntata in pandemia Coronavirus in Romania

0

DSU Premiera pandemia Coronavirus Romania

DSU, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, a anuntat si o premiera in lupta cu pandemia de Coronavirus din Romania, una la care ne asteptam, avand in vedere situatia grava din tara, prima unitate mobila de terapie intensiva fiind pusa in functiune.

DSU a amplasat aceasta unitate mobila de terapie intensiva la Ploiesti, acolo unde nu mai existau locuri pentru pacienti, iar acum sunt internati acolo 5 dintre cei care au nevoie de tratament de acest gen, 4 dintre ei fiind intubati, din pacate.

“În contextul dezvoltării capacităților operaționale și de gestionare a situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2 și ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în data de 9 iulie 2020, prima unitate de terapie intensivă mobilă, ajunsă de curând în dotarea IGSU, a fost operaționalizată în curtea spitalului anterior menționat.

Această unitate de terapie intensivă mobilă, achiziționată de Fundatia pentru S.M.U.R.D. cu sprijinul Lidl Romania, este prima din cele 4 astfel de unități care au intrat în cursul lunii trecute în dotarea strategică de protecție civilă a IGSU, prin eforturile conjugate ale societății civile, mediului privat și ale guvernului.

În acest moment, 13 iulie 2020, pe secția de ATI din cadrul unității de terapie intensivă mobilă sunt internați 5 pacienți, 4 dintre aceștia fiind intubați. Pe parcusul celor doar câteva zile de la intrarea în funcțiune, numărul pacienților cărora li s-au acordat îngrijiri a variat, funcție de necesități, fiind chiar de 11 la momentul amplasării și implicit punerii în funcțiune, când capacitatea maximă de internare pe secția de terapie intensivă a spitalului a pacienților în stare gravă atinsese pragul critic.

La acest moment, personalul medical este format din 4 cadre de specialitate ATI, 3 rezidenți cu specialitatea ATI și 1 specialist ATI detașați din Timișoara și Sibiu, spitalul din Ploiești neavând personalul necesar pentru a asigura funcționarea adecvată a unității mobile.”

Informare de presă În contextul dezvoltării capacităților operaționale și de gestionare a situației de urgență…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Luni, 13 iulie 2020