Huawei: Decizia FARA PRECEDENT Luata Astazi si in Europa

Huawei este in centrul unei decizii fara precedent care a fost luata astazi in Europa, iata ce s-a intamplat si cat de mult conteaza pentru toata lumea.

Huawei compromis

Huawei este in centrul unei decizii fara precedent luata astazi intr-o foarte importanta tara europeana, dar e una care era asteptata de catre multa lume din cauza situatiei in care ne regasim in momentul de fata. Mai exact, Marea Britanie a luat decizia de a interzice echipamentele de telecomunicatii ale companiei Huawei in reteaua sa 5G de mare viteza, dar a cerut si eliminarea celor folosite acum, termenul fiind anul 2027, deci operatorii au suficient timp.

Huawei nu mai are cui sa vada echipamente 5G in Marea Britanie deoarece toate cele folosite acum trebue eliminate in 7 ani, iar operatorii nu vor putea sa mai cumpere altele noi dupa 31 decembrie. Asta lasa cateva luni in care operatorii de telecomunicatii pot cumpara echipamente 5G de la Huawei pentru a le folosi in retelele lor de telefonie, pentru ca apoi in 7 ani sa le elimine, dupa ce-si scot profitul, si tara functioneaza oricum cu produsele lor.

Huawei: Decizia FARA PRECEDENT Luata Astazi si in Europa

Huawei ar putea vinde in urmatoarele luni suficiente echipamente de telecomunicatii in Marea Britanie care sa acopere necesarul functionarii retelelor pentru 7 ani, cand probabil se va face trecerea la 6G. In cei 7 ani operatorii vor putea folosi echipamentele 5G, si de la Huawei, pe care le cumpara pana la 31 decembrie, deci practic Marea Britanie n-a facut absolut nimic din ceea ce vor americanii, ci doar si-a cam batut joc de ei cu aceasta decizie.

“Furnizorii de telefonie mobilă din Marea Britanie li se interzice să cumpere echipamente noi Huawei 5G după 31 decembrie și trebuie, de asemenea, să scoată din rețelele lor kitul 5G al firmei chineze până în 2027. Deoarece sancțiunile americane afectează doar echipamentele viitoare, guvernul nu crede că există o justificare de securitate pentru eliminarea echipamentelor 2G, 3G și 4G furnizate de Huawei.”

Huawei pierde aici mai mult pentru viitoarea generatie de retele de telecomunicatii, adica 6G, iar asta pentru ca in cazul 5G operatorii vor folosi ci cumpara in continuare echipamentele sale, pana pe 31 decembrie. Operatorii isi pot acoperi costurile de lansare a retelelor 5G, si finantare a inlocuirii echipamentelor Huawei pana in 2027, ar asta pentru ca felul in care a fost gandita decizia actuala a guvernului lasa loc pentru continuarea colaborarii cu chinezii.

Huawei nu a avut parte de interdictia pe care am vazut-o in SUA, acolo unde echipamentele sale au fost interzise in totalitate de catre Donald Trump, chiar de la bun inceput, insa in Marea Britanie situatia este alta.