Ministerul Sanatatii: mii de pacienti inca infectati, externati din spitale

Ministerul Sanatatii pacienti infectati externati spitale

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi cate mii de persoane inca infectate cu noul Coroanvirus s-au externat dn spitale in baza lipsei legislatiei care sa-i oblige sa ramana internati pentru a se trata in continuar, ceva ce se intampla cu regularitate in ultima perioada.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca peste 3000 de pacienti inca infectati cu noul Coronavirus au iesit din spitale desi inca sunt infectati, cifra fiind una mare, dar vorbim doar despre o continuare a situatiei care a inceput acum mai bine de o saptamana de zile.

Ministerul Sanatatii spune ca 2.286 de pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa internare, in timp ce 823 de pacienti au fost externati indiferent cand au fost internati, si asta doar pntru ca au cerut in mod expres acest lucru.

“Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.”