Guvernul Romaniei: prima localitate carantinata in starea de alerta

Guvernul Romaniei localitate carantina starea alerta

UPDATE: In judetul Prahova a fost instituita deasemenea carantina pentru o localitate, Gornet fiind aceasta, iar mai jos aveti toate detaliile.

“Astăzi, 22 iulie 2020, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de urgență Prahova.

În cadrul acesteia a fost adoptată Hotărârea nr. 40/22.07.2020 a C.J.S.U. Prahova, privind instituirea carantinei zonale în satul Gornet din comuna Gornet, județul Prahova, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data și ora emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția răspândirii comunitare a noului coronavirus SARS-CoV 2.

În conformitate cu prevederile art. 12 alin. (1) din Legea nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, carantina zonală se instituie prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, la propunerea direcţiei de sănătate publică teritoriale şi cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Măsura carantinării nu este egală cu închiderea unei localități, ci vine în sprijinul cetățenilor care nu sunt infectați, și asigură o mai bună gestionare a combaterii răspândirii bolilor.”


Guvernul Romaniei se tine pana la urma de cuvant, si a anuntat prima localitate in care impune carantina din cauza numarului mare de cazuri de Coronavirus, ceea ce atat primul-ministru, cat si ministrul sanatatii, anuntasera in repetate randuri deja.

Guvernul Romaniei a dispus carantinarea satului Cartojani, din comuna Roata de Jos, Giurgiu, dupa ce numarul de infectari a ajuns la 32 de persoane la o populatie de 3600 de persoane, depasind pragul critic de 3 persoane infectate la 1000 de locuitori, fiind de 8.8 in acest caz.

Guvernul Romaniei a mai carantinat in starea de urgenta orasul Suceva, impreuna cu o serie de sate si comune din apropierea sa, impreuna cu orasul Tandarei, insa aceasta este prima localitate carantinata in timpul starii de alerta.