Ministerul Sanatatii: romanii infectati cu Coronavirus si internati sau carantinati

0

Ministerul Sanatatii romanii infectati Coronavirus internati carantinati

Ministerul Sanatatii a inceput de luna aceasta sa ofere mai multe informatii cu privire la numarul de romani infectati cu noul Coronavirus care sunt internati in spitale, externati, izolati la domiciliu, sau carantinati, si mai jos aveti toate aceste cifre.

Ministerul Sanatatii a inceput sa oblige mai multi romani sa stea in izolare la domiciliu, sau stea in izolare institutionalizata, carantina la domiciliu, sau carantina institutionalizata, o buna parte dintre acestia fiind cei care in ultimele 2 saptamani au refuzat sa se interneze in spitale, desi erau infectati.

“În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.292. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 315 pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.087.783 de teste. Dintre acestea 22.511 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.182 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.329 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 11.616 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 25 iulie.

Pe teritoriul României, 1.467 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.224 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 8.050 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 27 de persoane.”