CNSU: Noi Masuri de RESTRICTIE Discutate pentru 1 August

CNSU Masuri RESTRICTIE 1 August

CNSU, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, discuta in aceasta dupa-amiaza noi masuri de restrictie care urmeaza sa fie impuse in Romania pentru lupta impotriva Coronavirus, iar ele ar urma sa se aplice incapand cu data de 1 august in tara.

CNSU ar putea impune obligatia de a purta masca in spatiile deschise aglomerate, reducerea programului teraselor, plus alte masuri menite sa limiteze raspandirea Coronavirus in Romania, numarul zilnic de cazuri fiind extrem de mare.

Obligatia de a purta masca in public, fie peste tot, fie doar in spatiile deschise, este ceva ce tarile europene civilizate au impus deja de ceva vreme, chiar si in Germania fiind recomandata de autoritati aceasta masura, si se pare ca va ajunge inclusiv la noi.

“Astazi va fi intrunit Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, in cursul dupa-amiezii. Il organizam, daca nu putem fizic, il organizam online, ca unele decizii se iau pe online. Au existat discutii in Consiliul de Suport Tehnico-Stiintific la nivelul INSP-ului, la nivelul comisiei anti-COVID, specialistii au formulat deja niste propuneri de care noi vom ţine cont.

Singurele discutii sunt legate de limitarea programului la cluburi si terase, dar numai In anumite zone unde e gradul de raspandire mai mare, deci nu la nivel national, este vorba de masuri un pic mai clare legate de plaje, pentru ca si pe plaje exista un risc epidemiologic mare, si acolo propunerea colegilor specialisti este să se elimine acea excepție legata de persoanele care apartin aceleiasi familii, si pur si simplu să fie regula de distantare aplicata tuturor, cu exceptia copiilor, evident.

Deasemenea, e discuția legata de posibilitatea introducerii obligativitatii purtarii mastilor in spatii deschise aglomerate unde nu se poate pastra distanta fizica de protectie sanitara.”

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban după întâlnirea cu reprezentanții Federației Sanitas și Federația Solidaritatea Sanitară, împreună cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban după întâlnirea cu reprezentanții Federației Sanitas și Federația Solidaritatea Sanitară, împreună cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru#LudovicOrban #NeluTataru #Sanitas #MinisterulSanatatii

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 28 iulie 2020