DACIA Duster: Anuntul care a Luat prin SURPRINDERE Romanii

DACIA Duster este in centrul unui anunt care a luat foarte multa lume prin surprindere, iata ce se intampla cu masinile fabricate la Mioveni de DACIA.

DACIA Duster baza

DACIA Duster este masina “de baza” pentru producatorul de la Mioveni in contextul in care pandemia de Coronavirus a afectat foarte serios vanzarile europene de automobile, dar situatia nu e chiar noua. In 2019 DACIA Duster a reprezentat, conform anuntului producatorului, peste 260.000 dintre masinile fabricate in Romania la fabrica DACIA din Mioveni, ata dintr-un total de 350.000 pe care producatorul le-a fabricat in tara noastra, numarul fiind unul foarte mare pentru o tara ca Romania.

DACIA Duster a fost principala masina produsa acolo, si exportata in diverse tari de pe glob, iar asta pentru ca vanzarile din tara noastra au fost cu mult mai mici in comparatie cu productia totala. Succesul DACIA Duster in Europa este ceea ce a motivat DACIA sa produca atat de multe masini, iar asta chiar si in conditiile in care vorbim despre un model vechi care nu a mai avut parte de modernizari de ceva vreme, din pacate pentru clientii dornici sa il cumpere.

DACIA Duster: Anuntul care a Luat prin SURPRINDERE Romanii

DACIA Duster ar trebui sa aiba parte de un facelift cu foarte multe imbunatatiri in cursul anului viitor, insa multe depind si de felul in care pandemia de Coronavirus va afecta lumea. E clar ca DACIA va dori sa isi creasca substantial vanzarile de masini cat se poate de repede, dar e clar deasemenea ca productia DACIA Duster va scadea la fabrica sa din Mioveni in 2020, la fel precum se va intampla inclusiv cu restul modelelor de masini.

DACIA Duster, chiar si produsa in cantitati mai mici, sau fara un facelift lansat in 2021, va fi o masina “de baza” in continuare pentru cei de la DACIA. Acest lucru este logic din moment ce DACIA Duster urmeaza sa ramana in piete importante in care Logan va disparea, deci nu va exista altceva mai bun de cumparat, nici macar Spring, sau noile versiuni ale Sandero si Dokker, chiar daca vor avea imbunatatiri importante disponibile.

DACIA Duster este cea mai populara masina pe care DACIA o vinde in momentul de fata in Europa, iar acest lucru nu se va schimba prea curand, nici din cauza pandemiei de Coronavirus.