Telefoanele Huawei: PROBLEMA URIASA cu Impact foarte Mare

Telefoanele Huawei au o problema uriasa care acum incepe sa fie evidentiata, si care are un impact foarte mare asupra lor, iata ce se intampla.

Telefoanele Huawei pierderi

Telefoanele Huawei au parte de o dezvaluire pentru o problema foarte serioasa cu care se confrunta produsele companiei chinezesti, si nu e vorba despre ceva ce nu era asteptat sa se intample, din pacate. Cei de la Counterpoint au publicat datele privind vanzarile trimestriale de telefoane in Europa, iar in T2 2020 lucrurile au mers foarte prost pentru produsele pe care compania chinezeasca le vinde in momentul de fata in multe tari europene.

Telefoanele Huawei au inregistrat o scadere de 6 puncte procentuale a vanzarilor in T2 2020 fata de T2 2019, diferenta fiind de 27% fata de anul trecut, una substantiala. Daca in T2 2019 telefoanele Huawei insumau 22% din vanzarile totale ale trimestrului, in T2 2020 ele insumeaza doar 16% din total, scazand si in urma celor generate de catre telefoanele iPhone, si ramanand cu mult in urma celor inregistrate de catre telefoanele de la Samsung.

Telefoanele Huawei: PROBLEMA URIASA cu Impact foarte Mare

Telefoanele Huawei pierderi europa

Telefoanele Huawei sunt sever afectate de lipsa aplicatiilor si serviciilor de la Google, iar de asta profita cei de la Xiaomi, care au “inghitit” toata cota de piata pierduta de catre Huawei, plus ceva de la Samsung. Atat Samsung, cat si Huawei au inregistrat scaderi ale vanzarilor in T2 2020 pe piata de din Europa, in timp ce Apple, OPPO si Xiaomi au crescut, insa dintre toate telefoanele vandute, telefoanele Huawei sunt cele cu scaderea cea mai mare.

Telefoanele Huawei nu par sa fi fost afectate intr-o aceeasi masura in ceea ce priveste vanzarile la nivel global, dar in Europa lucrurile stau complet diferit, si asta e cam normal. In Europa oamenii cauta telefoanele Huawei care au acces la Google Play Store, sau alternative pentru ele, in timp ce modelele cu AppGallery par sa fie ignorate de catre oameni, ceea ce e o problema mare pentru chinezi, dupa cum se poate vedea deja, conform Counterpoint.

Telefoanele Huawei raman totusi in atentia oamenilor, si inca genereaza vanzari insemnate, dar Huawei are nevoie de Google Play Store pentru a putea ramane in topul producatorilor de telefoane si a nu fi depasite de Xiaomi.