Planeta Saturn: URIASA Descoperire Anuntata de Cercetatori

Planeta Saturn are parte de o descoperire impresionanta anuntata de catre cercetatori, iata ce au descoperit acestia cu privire la corpul cosmic.

0

Planeta Saturn secata

Planeta Saturn a fost in ultima vreme in centrul unor descoperiri importante, iar cercetatorii continua sa surprinda cu ceea ce reusesc sa observe la planeta aflata la atat de mare distanta de Pamant. De aceasta data vorbim despre o surpriza foarte interesanta care a fost descoperita nu pe planeta Saturn in mod direct, ci langa aceasta, pe luna Titan, pe care cercetatorii au inceput sa o aiba in atentie de ceva vreme pentru a-i descoperi mai multe dintre secrete.

Planeta Saturn are mai multe luni in orbita sa, iar pentru cea Titan a fost facuta o observare care rezolva un mister vechi de cateva decenii, cel privind o serie de pete care exista pe suprafata sa. Cercetatorii spuna acum ca pe suprafata lunii Titan de langa planeta Saturn ar exista ramasitele unor foste lacuri si mari, zone acum secate, dar care cu mult timp in urma ar fi gazduit apa, si poate chiar viata, ceva ce va fi foarte greu de confirmat de catre cercetatori.

Planeta Saturn: URIASA Descoperire Anuntata de Cercetatori

Planeta Saturn secat lacuri

Planeta Saturn nu are apa, nici viata, sau cel putin asta se stie in momentul de fata in legatura cu planeta, insa pe luna Titan ar putea exista dovezi cu privire la ceea ce ar fi existat acolo cu mult timp in urma. La inceputul anilor 2000 cercetatori au folosit telescoape radio pentru a monitoriza planeta Saturn si luna Titan, iar atunci au crezut ca in zona de ecuator a lunii au descoperit lacuri si mari, iar asta din cauza modului in care a inregistrat telescopul zonele.

“Luna lui Saturn, Titan are pete în jurul secțiunii sale. Zic oamenii de știință, aceste locuri pot fi podelele uscate ale lacurilor și mărilor antice. Acest mister a apărut pentru prima dată în 2000. Astronomii din acea vreme s-au uitat la Titan folosind radiotelescoape pe Pământ. Aceste telescoape au dezvăluit semnale radio deosebit de luminoase. Veneau din ecuatorul lunii. Aceste semnale sunt numite reflexe speculare.”

Planeta Saturn nu a avut asa ceva descoperit, iar luna Titan nu are in zona de ecuator apa, ci doar pamant uscat, insa la poli exist amulte zone cu etan si metan, ambele lichide, dar incapabile de a sustine viata. Planeta Saturn are in atmosfera sa ceva care sa fie capabil sa sustina viata, ceea ce nu e tocmai neobisnuit, insa luna Titan ar putea avea ceea ce este necesar pentru a putea indeplini aceste conditii, ceea ce pentru cercetatori ar fi o mare descoperire.

Planeta Saturn a fost, si va fi, in continuare monitorizata de catre cercetatori pentru a se vedea daca exista motive sa se creata ca acolo exista viata, dar e posibil ca lunile sale sa ascunda asta.