Ministerul Sanatatii: avertisment privind pacientii bolnavi de Coronavirus

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, a facut o avertizare foarte importanta pentru toti romanii, una de care ar trebui sa stie chiar in acest moment, pentru ca este extrem de serioasa, ea vizand scaderea varstei de infectare a pacientilor cu Coronavirus.

Ministerul Sanatatii spune ca media de varsta a pacientilor infectati cu noul Coronavirus este in continua scadere, ceea ce ne arata ca oameni tot mai tineri ajung in spital din cauza infectarii, probabil si din cauza nerespectarii masurilor de protectie, ceea ce e o problema foarte serioasa.

“Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoaşă a primului val pandemic. După cum aţi putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri având acel platou în fierăstrău. Nu ţine doar de noi ca şi sistem medical, iar această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital. (…) Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere.”