Ministerul Sanatatii: iata ce rata de imunizare la Coronavirus are Romania

Ministerul Sanatatii imunizare Coronavirus Romania

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, a dezvaluit rezultatele partiale ale procesului de testare a romanilor pentru a se vedea cati au anticorpi pentru Coronavirus, iar conform datelor de pana acum, 3.87% dintre cei de la care s-au recoltat teste au trecut prin aceasta infectie.

Ministerul Sanatatii spune ca procentul este mic in comparatie cu media europeana, care este de undeva pe la 5% – 6%, dar mai sunt de prelucrat cam aproape 40% dintre probe, deci exista posibilitatea ca acel procent sa mai creasca, si sa se apropie de media inregistrata la nivel european.

“Informarea îmi spune că s-au raportat de către DSP-uri recoltarea serurilor reziduale în număr de 12.901. Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate la nivelul INSP 7.832, care doar 303 fiind pozitive, dând o rată de imunizare de 3,87%.

Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizarea de 5-6%. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică.

Avem studii în desfășurare care ne arată că o parte din subiecți pot face anticorpi într-un titlu mare, alții într-un titlu mic, iar alții nu fac anticorpi deloc la trecerea prin boală.” a declarat Nelu Tataru la Europa FM.