Planeta Jupiter: Anuntul UIMITOR facut de Cercetatorii NASA

Planeta Jupiter este in centrul unui uimitor anunt facut de catre cercetatorii de la NASA, iata ce au descoperit acestia, si cat conteaza pentru noi.

Planeta Jupiter ultraviolet

Planeta Jupiter este una dintre cele mai importante din sistemul nostru solar, iar cercetatorii de la NASA o monitorizeaza in mod constant, astfel ca acum ne surprind cu o noua imagine care a fost inregistrata de catre telescopul spatial Hubble. Mai jos puteti vedea cea mai recenta imagine facuta de catre Hubble atat pentru planeta Jupiter, cat si pentru luna Europa care se afla in propiere sa, si vorbim despre un o noua realizare impresionanta a agentiei spatiale.

Planeta Jupiter a fost fotografiata de catre telescopul Hubble in momentul in care se afla la 653 milioane de kilometri de Pamant, o distanta uriasa, insa chiar si asa, NASA a reusit sa “puna cap la cap” pixelii pentru imaginea de mai jos. Vorbim din nou despre o imagine cu adevarat impresionanta cu privire la planeta Jupiter, dar si luna Europa, care este vizibila in partea stanga a imaginii, ea fiind doar o mica “pata” in univers in comparatie cu planeta mama.

Planeta Jupiter: Anuntul UIMITOR facut de Cercetatorii NASA

Planeta Jupiter ultraviolet europa

Planeta Jupiter a fost deasemenea inregistrata si in lumina ultraviolet de catre cei de la NASA folosind telescopul Hubble, iar aici vorbim despre o cu totul alta imagine pe care ne-o prezinta agentia spatiala americana. Puteti vedea ca planeta Jupiter arata cu totul diferit cand este surprinsa intr-un asemenea mod, ceva ce desigur ca este perfect normal, dar NASA a publicat si imaginea de mai jos pentru a ne prezenta mai clar cat de diferita este planeta.

Planeta Jupiter ultraviolet imagine

Planeta Jupiter a fost surprinsa din toate pozitiile de catre cercetatorii de la NASA, astfel ca nu prea mai exista ceva ce sa nu fi vazut in legatura cu ea, dar chiar si asa, vorbim despre uimire de fiecare data cand apar imagini de acest gen. Planeta Jupiter a fost, si va ramane in continuare, in atentia celor de la NASA, iar asta pentru ca inca exista foarte multe necunoscute in ceea ce o priveste, iar americanii vor sa afle cat mai multe dintre ele.

Planeta Jupiter continua sa orbiteze soarele, si pe masura ce isi va face turul obisnuit, cei de la NASA ar putea surprinde si alte imagini impresionante care ne-o vor prezenta in modul complet noi, pe care nu le-am mai observat.