Planeta Jupiter: Imaginea DRAMATICA Publicata de catre NASA

Planeta Jupiter are prezentata astazi o imagine dramatica publicata de catre cei de la NASA, iata ce au observat ei, si ce impartasesc cu omenirea.

Planeta Jupiter dramatic

Planeta Jupiter este astazi prezentata intr-un mod inedit de catre cei de la NASA, care au publicat o imagine dramatica, asa cum o numesc ei, cu cea mai mare planeta din sistemul nostru solar. Cei de la NASA ne prezinta modul in care una dintre lunile pe care planeta Jupiter le are isi arunca o considerabila umbra asupra atmosferei planetei, ceva ce am mai vazut in trecut, insa nu intr-un format chiar atat de mare precum cel pe care-l vedem azi.

Planeta Jupiter are o serie de luni care o orbiteaza in mod constant, iar in functie de cum se pozitioneaza ele in raport cu soarele, apar si umbre de acest gen, care pe Pamant s-ar numi eclipse, iar asta pentru ca in cazul nostru se acopera zone mai mari din planeta. In situatia pe care o vedem aici, deoarece planeta Jupiter este atat de mare, se acopera doar o mica portiune din suprafata sa, insa ideea de baza ramane aceeasi, iar NASA spune ca e o imagine dramatica.

Planeta Jupiter: Imaginea DRAMATICA Publicata de catre NASA

Planeta Jupiter dramatic eclipsa

Planeta Jupiter are in aceasta imagine prezentata umbra lasata de catre luna vulcanica Io, una dintre cele mai active din cadrul tuturor celor care exista langa aceasta planeta, iar eclipsele se intampla deasemenea destul de des acolo. Io este si una dintre cele mai mari luni pe care le are planeta Jupiter, si aici vorbim totusi despre un numar mare de obiecte cosmice care se invart in jurul sau in mod constant, deci e ceva impresionant, in final.

“Luna vulcanică activă a lui Jupiter, Io își aruncă umbra pe planetă în această imagine dramatică a navei spațiale Juno a NASA. La fel ca în cazul eclipselor solare de pe Pământ, în cercul întunecat care curge pe vârfurile norilor lui Jupiter, s-ar asista la o eclipsă completă de soare în timp ce Io trece în fața Soarelui.”

Planeta Jupiter nu are in mod obisnuit inregistrate imagini de acest gen, sau cel putin NASA nu le publica atat de des, aceasta fiind facuta cu nava spatiala Juno, cea care se afla in orbita de ceva vreme acolo. Planeta Jupiter este monitorizata de catre aceasta nava spatiala de foarte mult timp, iar ceea ce surprinde ea a uimit foarte multa lume, in special cand este vorba despre imagini de acest gen, care sunt cu adevarat impresionante pentru omenire.

Planeta Jupiter va mai avea cu siguranta si alte imagini similare prezentate, insa acum putem sa ne delectam cu ceea ce ni se arata de catre NASA in aceasta imagine mai mult decat interesanta.