Calea Lactee: Descoperire IMPRESIONANTA care a ULUIT Oamenii

Calea Lactee este in centrul unei descoperiri impresionante care a uluit oamenii din intreaga lume, iata ce a fost observat de aceasta data.

Calea Lactee tranzitata

Calea Lactee are astazi parte de o descoperire impresionanta care a uluit foarte multa lume, si asta pentru ca oamenii de stiinta inca nu pot explica foarte clar cea ce se intampla in galaxia noastra. Oamenii de stiinta au surprins pe toata lumea cu un anunt privind descoperirea unei planete de dimensiunea Pamantului care se plimba singura prin galaxia noastra, iar deocamdata ei nu stiu exact cum a ajuns ea sa se deplaseze nestingherita prin univers.

Calea Lactee are milioane de planete, si stele, insa cea despre care vorbim acum este cea mai mica dintre toate cele care se plimba prin galaxia noastra, si aici marcam o premiera pentru cercetatorii care au observat-o. Peste 4000 de planete au fost descoperite pana acum in afara sistemului solar, insa cam toate orbiteaza o anumita stea, asa cum se intampla si cu Pamantul, insa exista si exceptii, cum este aceasta planeta, care se plimba singura prin Calea Lactee.

Calea Lactee: Descoperire IMPRESIONANTA care a ULUIT Oamenii

Calea Lactee a fost in centrul unei descoperiri similare cu cativa ani in urma, atunci o planeta de dimensiuni mai mari fiind descoperita plimbandu-se singura prin galaxie, dar acum vorbim despre o alta, de dimensiuni mai mari. In mod normal planetele de acest gen sunt foarte greu de descoperit in Calea Lactee deoarece ele nu sunt iluminate de vreo stea, nu emit radiatii, ci pur si simplu se deplaseaza cu viteze foarte mari fara sa fie vazute de mai nimeni.

“O echipă internațională de oameni de știință, condusă de astronomi polonezi, a anunțat descoperirea celei mai mici planete plutitoare libere de dimensiunea Pământului găsită până în prezent. Când am văzut pentru prima dată acest eveniment, era clar că trebuie să fi fost cauzat de un obiect extrem de mic. Putem exclude ca planeta să aibă o stea în aproximativ 8 unități astronomice (unitatea astronomică este distanța dintre Pământ și soare).”

Calea Lactee are cel mai probabil destul de multe planete de acest gen care se plimba singure prin vastul sau spatiu, iar cercetatorii cu greu reusesc sa descopere vreuna, si sa fie siguri de descoperirea facuta. Descoperirea de acum a fost facuta si folosind doar un telescop care e bazat pe Pamant, si e mult mai dificil de realizat totul in comparatie cu unul care e in spatiul cosmic, Calea Lactee fiind mai usor de explorat din afara atmosferei planetei noastre.

Calea Lactee ascunde foarte multe secrete in continuare, insa pe masura ce telescoapele devin mai performante, oamenii de stiinta reusesc sa descopere mai multe dintre misterele ascunse in ea.