Nelu Tataru: Medicii romani nu vor avea de ales ce pacienti traiesc

Nelu Tataru Medici ales pacienti traiesc

Nelu Tataru a afirmat in cursul zilelor trecute ca medicii romani nu vor avea de ales care dintre pacientii infectati cu noul Coronavirus vor trai, si care nu vor avea parte de tratament de specialitate de la ATI, asta in ciuda afirmatiilor medicilor care spun ca deja aleg intre pacienti.

Nelu Tataru spune ca medicii romani sunt “invatati cu greul”, ceea ce e perfect adevarat, pentru ca mereu exista lipsuri in sistemul medical romanesc, iar medicii sunt nevoiti sa improvizeze de fiecare data, ceea ce se intampla si in cazul Coronavirus, chiar si la atat de multe luni dupa debutul pandemiei in Romania.

“Sistemul medical românesc nu a dat niciodată înapoi. Zilnic suntem întrebaţi de paturi ATI şi dacă ajungem la un lockdown sau să alegem între pacienţi, nu cred. Medicul român nu a fost crescut aşa. Ştim ce înseamnă greul, ştim ce înseamnă lipsurile şi, chiar dacă a trebuit, am făcut orice ca un pacient care nu a încăput în ventilator a mers pe o terapie intermediară şi s-a găsit acea soluţie. Dar, nu trebuie să ne lăsăm doar în baza lor.

Poate că s-a greşit în aceşti 30 de ani că nu am pus mai mult în sistemul medical românesc. Am fost nevoiţi în acest an să facem acea modernizare forţată a spitalelor. Cu cât s-au dotat spitalele în această perioadă nu cred că s-au dotat în cei 30 de ani.” a declarat Nelu Tataru la DIGI 24.