Apple anunta conferinta pentru prezentarea Mac-urilor cu Procesoare proprii

Apple conferinta Mac Procesoare proprii

Apple a anuntat astazi o noua conferinta pentru prezentarea Mac-urilor care vor functiona cu ajutorul propriilor procesoare, cele dezvaluite in septembrie, care urmeaza sa le inlocuiasca pe cele ale Intel, si schimbarea e una cu adevarat impresionanta.

Apple a anuntat acum aproape 2 luni de zile intentia de a lansa Mac-uri cu procesoare proprii, si asta dupa ani de zile in care a colaborat cu Intel pentru a-i integra procesoarele in propriile laptop-uri, si calculatoare all-in-one, dar nu asa cum a vrut.

Acum Apple isi va face Mac-urile cu procesoare proprii, bazate pe tehnologia ARM, care e folosita si in telefoane sau tablete, insa le va putea optimiza special pentru macOS, astfel incat sa poata oferi cele mai bune performante posibile pentru ceea ce a creat in laboratoarele sale.

Apple conferinta Mac Procesoare proprii teaser

E improbabil ca Apple sa poata oferi procesoare mai bune decat cele ale Intel chiar de la prima incercare, insa nu e exclus ca in cativa ani sa se apropie destul de mult de Intel, chiar daca arhitectura folosita nu prea e gandita pentru calculatoare, sau macar laptop-uri.