Samsung: Decizia FARA PRECEDENT cu Privire la Xiaomi si OPPO

Samsung a luat o decizie fara precedent cu privire la Xiaomi si OPPO, iata ce face compania coreeana, si de ce a ramas toata lumea foarte mirata.

Samsung colaborare

Samsung este unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume, asta stiti cu siguranta, insa ceea probabil nu stiati este ca o decizie fara precedent a fost luata de catre compania coreeana. Mai exact, cei de la Samsung ar fi decis ca vor incepe sa le vanda chip-uri Exynos companiilor Xiaomi si OPPO, doi dintre concurentii din China care ii fac probleme destul de mari in multe piete in ceea ce priveste vanzarile de telefoane mobile.

Samsung, prin divizia care produce acest chip Exynos, pare sa fi negociat de ceva vreme cu Xiaomi si OPPO aceasta intelegere, iar din 2021 ar intentiona sa inceapa vanzarile pentru aceasta componenta speciala. Se pare ca Samsung va furniza initial chip-uri pentru telefoane ieftine, sau de clasa medie, iar asta pentru ca in cazul telefoanelor premium, chip-ul sau nu e la fel de performant precum cele produse de catre Qualcomm.

Samsung: Decizia FARA PRECEDENT cu Privire la Xiaomi si OPPO

Samsung vinde deja unele chip-uri ieftine catre cei de la Vivo, si vrea sa-si extinda piata de desfacere la Xiaomi si OPPO, doua companii care vand foarte multe telefoane ieftine, si de clasa medie, pe pietele asiatice, si nu numai. Samsung poate face bani foarte frumosi de pe urma acestor parteneriate cu producatorii chinezi, si asta in timp ce ii depaseste la vanzarile de telefoane la nivel global, dar macar face bani din 2 parti.

“Divizia de afaceri LSI System Samsung Electronics intenționează să furnizeze procesorul de aplicații smartphone (AP) Exynos producătorilor chinezi de smartphone Xiaomi, Oppo și Vivo în 2021. Samsung Electronics beneficiază de sancțiuni asupra Huawei. În timp ce Huawei a folosit un AP propriu de dezvoltare, Xiaomi și Oppo au folosit AP-uri de la Qualcomm și MediaTek. Xiaomi și Oppo trebuie să asigure AP-uri suplimentare pentru a extinde producția, deoarece Huawei are probleme.”

Samsung nu poate intrece Qualcomm in ceea ce priveste calitatea si performantele chip-urilor pe care le produc americanii, asa ca singura sa sansa de a avea succes e legata de procesoarele pentru telefoane ieftine. Aici vorbim despre o piata foarte mare, pentru ca vasta majoritate a telefoanelor vandute anual sunt ieftine si de clasa medie, deci Samsung tinteste acolo unde trebuie, pentru a vinde cantitati mari de chip-uri pentru Xiaomi si OPPO.

Samsung merge pe o strategie care ii asigura si o finantare mai buna pentru divizia care dezvolta chip-uri pentru procesoare, aceasta fiind pana acum sustinuta doar de vanzarile telefoanelor produse in regim propriu.