Apple lanseaza primul MacBook Pro cu noul Procesor M1

Apple a sustinut in aceasta seara o noua conferinta pentru a prezenta o evolutie foarte importanta pentru Mac-urile sale, mai exact renuntarea la procesoarele Intel pentru unele de productie proprie, numite M1, ele fiind gandite pe principiul procesoarelor pentru iPhone si iPad.

Apple a anuntat primul MacBook Pro cu procesor M1, chip-ul fiind optimizat cat se poate de bine pentru a functiona cu macOS, si restul componentelor, aici fiind marele avantaj pe care Apple il va ave ain fata altor producatori de laptop-uri, asa cum se intampla si cu telefoanele, sau tabletele.

Apple spune ca noul sau MacBook Pro ofera 20 de ore de autonomie pentru baterie, da, ati citit bine, ofera un procesor de 2.8 ori mai rapid decat cele din modelele actuale, o placa vide de 5 ori mai puternica, si un sistem de inteligenta artificiala care proceseaza datele de 11 ori mai rapid.

Noul MacBook Pro aduce o evolutie uriasa pentru linia de laptop-uri ale companiei Apple, dupa cum veti vedea si in clipul video de mai sus, insa marea intrebare este cat de performant va fi in comparatie cu procesoarele Intel, pentru ca e clar ca administreaza mult mai eficient energia.

Apple MacBook Pro Procesor M1 specificatii

Interesant este ca Apple va vinde acest laptop la preturi care incep de la 1300 de euro, modelul fiind unul cu ecran de 13 inch, dar problema este ca foarte multe aplicatii trebuie refacute pentru a functiona pe noul procesor ARM, aceeasi arhitectura precum in procesoarele pentru telefoane si tablete.

Cat de buna este decizia celor de la Apple de a renunta la procesoarele Intel nimeni nu poate spune acum, dar e destul de clar ca vorbim despre o miscare extrem de indrazneata pentru MacBook Pro, iar ea va avea un impact urias asupra evolutiei seriilor de laptop-uri ale companiei americane.