Vodafone: Hotarare foarte IMPORTANTA Anuntata in Mod OFICIAL

Vodafone a anuntat in mod oficial o hotarare foarte importanta care a fost luata pentru companie, iata ce urmeaza sa se intample pentru toata lumea.

Vodafone infrastructura

Vodafone, unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Europa, a facut un anunt foarte important privind o hotarare care a fost luata, si care va avea un impact major asupra felului in care va evolua grupul. Cei de la Vodafone au anuntat inca de anul trecut ca sunt interesati sa-si separe divizia care adminsitreaza toata infrastructura de telecomunicatii intr-o companie separata, care va fi listata pe bursa, si asta se va intampla in urmatoarele luni.

Vodafone va lista pe burse compania Vantage Towers, cea care adminsitreaza toata infrastructura sa de telecomunicatii, adica turnurile de telefonie mobila din Europa, si nu doar atat, listarea avand si un obiectiv indraznet. Vodafone vrea sa adune 4 miliarde de euro prin listarea pe bursa a acestei companii, si vanzarea actiunilor sale catre investitorii interesati de posibilitatile de a genera bani frumosi multumita planului grupului de telecomunicatii.

Vodafone: Hotarare foarte IMPORTANTA Anuntata in Mod OFICIAL

Vodafone ar vrea sa evalueze aceasta companie la 20 de miliarde de euro, incluzand aici si datoriile sale, iar bursa de la Frankfurt a fost cea aleasa pentru listare, asteptarile fiind foarte mari din partea grupului britanic. Vodafone administreaza cu aceasta companie nu mai putin de 68.000 de turnuri de telefonie mobila din 9 tari, iar banii pe care vrea sa ii faca prin intermediul actiunii vor fi folositi pentru a reduce datoriile pe care grupul britanic le-a adunat de-a lungul timpului.

“Vodafone Group Plc are în vedere să strângă aproximativ 4 miliarde de euro dintr-o ofertă publică inițială a unității sale de turnuri europene la începutul anului viitor. Vodafone, cu sediul în Marea Britanie, intenționează să își listeze unitatea Vantage Towers din Frankfurt imediat după primul trimestru al unui acord care ar putea evalua afacerea la aproximativ 20 de miliarde de euro, inclusiv datoria.”

Vodafone are nevoie mare de acesti bani in conditiile in care grupul a adunat datorii destul de mari de-a lungul timpului, iar in baza a ceea ce s-a aflat acum, se pare ca foarte multa lume este interesata de listarea pe bursa. E greu de spus daca Vodafone va reusi sa adune intr-adevar suma de 4 miliarde de euro in baza acestei listari, dar e de asteptat sa se genereze o suma substantiala in baza actiunii care a fost pregatita de catre grupul britanic pana acum.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Europa in momentul de fata, si e de asteptat ca listarea pe bursa sa aduca o suma subtantiala de bani pentru conturile grupului in cursul urmatoarelor luni.