COVID-19 Romania: ALERTA Ministerului Economiei privind Mastile

COVID-19 Romania Ministerului Economiei Mastile

Ministerul Economiei a emis o alerta extrem de importanta in plian pandemie COVID-19 in Romania, iar asta pentru ca vorbim despre o problema foarte serioasa care afecteaza romanii, mai exact multe dintre mastile vandute in tara noastra sunt neconforme, deci nu ofera vreo protectie.

Ministerul Economiei le spune romanilor ca mastile importate in tara noastra nu ofera protectie impotriva COVID-19, avand si o calitate indoielnica, astfel ca le recomanda sa le cumpere pe cele produse local, care sunt certificate in afara tarii pentru conformitate cu standardele de protectie.

ANPC, conform Ministerului Economiei, ar fi dat amenzi in valoare de 18 milioane de LEI magazinelor care aveau la vanzare masti de acest gen, o suma uriasa, dar care nu acopera nici pe departe drama celor care se imbolnavesc de COVID-19, si au o forma modetara/grava, si/sau raman cu sechele.

“Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie – hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori – nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia.