Gaura Neagra: Eveniment INCREDIBIL care a ULUIT Cercetatorii

Gaura neagra ramane un simbol de mister pentru oamenii de stiinta, iata ce eveniment incredibil i-a uluit pe cei din intreaga lume, si cat de important este.

gaura neagra magnetar

Gaura neagra ii uimeste pe cercetatorii din intreaga lume pentru ca inca este foarte greu de deslusit de catre oamenii de stiinta, foarte multe secrete ale acestui tip de obiecte din univers raman fara vreo explicatie in continuare. In aceasta idee, oamenii de stiinta au ramas uluiti dupa ce au aflat despre un eveniment care a avut loc acum cateva luni, si al carui rezultat a fost cu mult diferit in comparatie cu ceea ce se asteptau ei sa vada in realitate.

Gaura neagra pe care se asteptau oamenii de stiinta sa o vada dupa ce doua stele neutronice s-au ciocnit, s-a dovedit a fi de fapt un magnetar, iar asta i-a lasat pe foarte multi cu intrebari fara raspuns privind ceea ce s-a intamplat. Explozia uriasa care a avut loc in urma ciocnirii celor doua stele, si care ar fi trebuit sa formeze gaura neagra, a emis o cantitate uriasa de lumina, aceasta ajungand pe Pamant in data de 22 mai 2020, iar de acolo au plecat cercetarile oamenilor de stiinta.

Gaura Neagra: Eveniment INCREDIBIL care a ULUIT Cercetatorii

Gaura neagra care ar fi trebit sa apara in urma exploziei de lumina, mai mare in jumatate de secunda decat cea emisa de soare in 10 miliarde de ani, n-a mai aparut, iar in locul sau a fost depistat acel magnetar. Steaua care a aparut in locul a ceea ce ar trebui sa fie o gaura neagra are dimensiunea unui oras mare, insa aduna o cantitate uriasa de energie care in cazul unei explozii ar generea unde uriasa pe zone foarte vaste din intregul univers.

“Pe 22 mai 2020, lumina dintr-o explozie titanică adâncă în spațiu a ajuns pe Pământ. Energia văzută de astronomi a povestit despre coliziunea unei perechi de stele de neutroni, creând o explozie de kilonova. Acest eveniment, eliberând mai multă energie într-o jumătate de secundă decât va produce Soarele nostru în 10 miliarde de ani, a lăsat în urmă un obiect rar în resturi. De obicei, astronomii se așteaptă ca coliziunea unei perechi de stele neutronice să ducă la prăbușirea aproape instantanee a stelelor moarte într-o gaură neagră. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost găsit de astronomi în timp ce au urmărit urmările exploziei GRB 200522A.”

Gaura neagra n-a mai aparut, insa coliziunea dintre cele doua stele neutronice e prima de acest gen observata vreodata, si poate ca de aici a venit asteptarea oamenilor de stiinta de a vedea altceva acolo. Evenimentul care a avut loc in premiera se situeaza la 7.6 miliarde de ani lumina in raport cu pamantul, si nu ar fi fost oricum cea mai indepartata gaura neagra descoperita vreodata, astfel ca vorbim oricum despre o observare impresionanta.

Gaura neagra pe care oamenii de stiinta se asteptau sa o vada ar fi fost prima observata ca formandu-se in acest mod, astfel ca oamenii de stiinta au ratat un eveniment care probabil ca ar fi putut fi observa doar o singura data in viata.